Victor PONTA, despre propunerea lui DRAGNEA de SEPARARE a funcțiilor POLITICE de cele ADMINISTRATIVE: Este o propunere CORECTA. Mi se aplică și mie

P.c. | 14.12.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat ca sustine punctul de vedere formulat de Liviu Dragnea in privinta delimitarii funcțiilor politice de cele administrative, fiind de parere ca aceasta separatie ar trebui sa se aplice atat la nivel local cat si la nivel inalt, inclusiv in privinta functiei pe care el insusi o detine. Victor Ponta ar putea alege deci între funcția de premier și cea de șef al PSD, relateaza Romania Libera.

 

Cred că este o propunere corectă și cred că se aplică la toată lumea, fără excepții. Bineînțeles, nu sunt eu excepția. Noua reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv. E vorba de viitor, nu poate fi aplicat ceva retroactiv. Mi se aplică și mie“, a susținut Ponta, într-o conferință de presă, fără a oferi și alte detalii. La insistențele jurnaliștilor, premierul a spus enigmatic „mai concret o să vedeți în martie“.

 

Se poate, prin urmare, ca la Congresul PSD din martie 2015, atât Victor Ponta, cât și Liviu Dragnea să opteze între funcția guvernamentală și cea de la partid. 

 

CITITI SI: Liviu DRAGNEA: Presedintii de CONSILIU JUDETEAN au prea multa PUTERE politica si administrativa. E nevoie de o SEPARATIE

 

Declarații despre separarea funcțiilor politice de cele administrative a făcut, vineri, și vicepremierul Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, pe actualul sistem, președinții de consilii județene ar fi acumulat „prea multă putere“, motiv pentru care s-ar impune ca aceștia să-și transfere calitatea de ordonatori de credite către administratorii publici.

 

Tot  Victor Ponta a vorbit, astăzi, despre schimbările care ar trebui să se producă în interiorul PSD, spunând că se impune adoptarea unei decizii foarte clare și acțiuni consecvente prin care partidul să arate că susține combaterea corupției, a clientelismului politic și a acumulării de putere doar la anumite persoane și anumite funcții.

 

Despre „surprizele plăcute“ de care vor avea parte, în perioada următoare, unii social-democrați a pomenit, astăzi, și președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. „Deocamdată, Victor Ponta a ales să conducă Guvernul. Este preşedintele PSD şi până la congres să fiţi siguri că şi Victor Ponta şi eu vom pregăti surprize plăcute pentru acest partid. Trebuie să facem pas cu pas şi cu răbdare. Vă asigur că şi Victor Ponta şi eu vom alege ceea ce trebuie pentru acest partid“, a declarat Dragnea. Primii vizați, potrivit acestuia, sunt cei „care nu au știut să gestioneze o putere care a părut foarte mare, din păcate“. 

 

CITITI SI: CRITICI ale versiunii PONTA-DRAGNEA de modernizare a PSD: Duc ţara în epoca lui STALIN. Vor sa treaca la o formulă COMUNISTA

 

Dragnea a mai spus că procesul de transformare a PSD „nu va dura foarte mult“ și „va continua nu neapărat cu sânge, nu neapărat cu foarte mult scandal“.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22