Victor Ponta, despre propunerea lui Iohannis ca intre membrii CSAT sa se regaseasca si procurorul general: Este o idee corecta. O voi sprijini

P.c. | 06.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta a postat un mesaj pe Twitter in care spune ca va sprijini propunerea lui Klaus Iohannis ca intre membrii CSAT sa se regaseasca si procurorul general. "Cred ca este o idee corecta / si initiativa legislativa pt CSM ICCJ si PG - voi sprijini aceste propuneri", a scris premierul, relateaza Hotnews.


Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti, in discursul rostit in deschiderea sedintei CSM, ca "din punct de vedere al consolidarii sistemului judiciar, opinez ca, in perspectiva regandirii si modernizarii arhitecturii institutionale a legilor sigurantei nationale si a legii CSAT, este util sa luam in discutie daca nu cumva intre membrii CSAT ar trebui sa se regaseasca si procurorul general, nu o persoana anume, ci institutia procurorului general.

 

CITITI SI: LIVE VIDEO TEXT. CSM isi alege noua conducere. Iohannis: Procurorul General trebuie sa fie membru al CSAT. CSM si Parchetul sa aiba iniţiativa legislativa. CSM sa reactioneze la ATACURILE impotriva justitiei

 

De asemenea, cred ca CSM, Inalta Curte si Parchetul General ar trebui sa poata avea initiativa legislativa pentru ca reprezinta institutiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a justitiei." 


Tiberiu Nitu, procurorul general al Romaniei, este cunoscut ca un apropiat al premierului Victor Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22