Victor Ponta, dupa referendumul din Grecia: Ii detest pe MACELARII SOCIALI care demonizeaza un popor doar pentru ca are alta parere decat ei

T.d. | 06.07.2015

Pe aceeași temă

Peste 61% din alegătorii greci au votat NU la referendumul de duminică, respingând măsurile de austeritate cerute de creditorii internaționali, cu riscul unei ieșiri din zona euro. Intr-o prima reactie, premierul Victor Ponta transmite ca peninsula elena e o democratie functionala: “trebuie respectati si chiar admirati”.

Dupa ce grecii au votat masiv impotriva austeritatii si a masurilor propuse de creditorii internationali, cu peste 60% NU la referendumul de duminica, premierul elen Alexis Tsipras a clamat un Big NO. El a precizat ca acest rezultat nu inseamna o rupture de Europa, ci doar o consolidare a puterii de negociere cu creditorii internationali.

CITESTE SI: Reactia Bucurestiului dupa referendumul din Grecia. Trebuie gasite solutii pentru pastrarea viitorului european al Greciei, sustine presedintele Iohannis

Intr-o prima reactie, din Turcia unde se recupereaza dupa o operatie suferita la picior, premierul Victor Ponta lauda “democratia functionala” a Greciei si sustine ca trebuie respectati si admirati.

Mai mult, Ponta ii detesta “pe talibanii sau macelarii sociali care demonizeaza un popor doar pentru ca uneori indrazneste sa aiba alta parere decat ei”.


Mesajul premierului:

“OPINIA MEA DESPRE GRECIA:
- Sunt o democrație funcțională și asta trebuie respectat și chiar admirat. Îi detest pe "talibanii" sau "măcelarii sociali" care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăznește acel popor să aibă altă parere decât ei.

- Grecia este parte esențială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar și UE are nevoie de greci. Soluția este doar împreună și doar prin dialog și respect, nu prin decizii unilaterale.

- Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii și suferințe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aș vrea de data asta să fim toți mai solidari.

 

 

OPINIA MEA DESPRE GRECIA: - Sunt o democrație funcțională și asta trebuie respectat și chiar admirat. Îi detest pe "...

Posted by Victor Ponta on Monday, July 6, 2015

 

- România nu seamănă DELOC cu Grecia - nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiții naturale, sociale, politice și economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă niște comparații forțate acolo unde logica spune că nu poți compara mere cu pere.

- Independent de situația de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creștere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), șomaj sub media europeană, pace socială și stabilitate guvernamentală, o Agenție fiscală în modernizare și eficientă, sistem bancar puternic și bine supravegheat de BNR, potențial economic de creștere și dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)!

Nici situația din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcția noastră pozitivă. Există însă și un pericol uriaș care poate strica tot, în buna tradiție a Meșterului nostru național Manole: bătălia haotică și irațională a unor români contra altor români, foamea oarbă de "ciolan" a celor care au mai fost la putere și au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!

O să vedem în curând dacă și de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem național”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22