Victor PONTA: Extinderea numarului de SECTII nu este o solutie pentru votul din DIASPORA. Am PIERDUT deoarece am fost NEPREGATITI pentru ASTEPTARILE unor LARGI SEGMENTE de populatie

P.c. | 02.12.2014

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca nu crede ca marirea numarului de sectii poate fi o solutie pentru votul din diaspora si ca ar fi nevoie de vot prin corespondenta sau de votul electronic. Ponta considera ca alegerile au fost pierdute deoarece coalitia care l-a sustinut nu a luat in calcul asteptarile unor largi segmente de populatie, relateaza Hotnews.

 

"Personal, nu cred in extinderea numarului de sectii in diaspora pentru ca in mod practic se va dovedi ca vor aparea aceleasi probleme". Ponta spune in schimb ca "trebuie schimbata modalitatea de vot in diaspora, prin orice modalitate, vot prin corespondenta, vot electronic".

 

Intrebat de ce a pierdut alegerile prezidentiale, Ponta a spus ca "am stiut sa ne adresam votantilor nostri, am facut-o convingator.. dar am fost total nepregatiti pentru asteptarile, supararile si resentimentele unor largi segmente de populatie".
 

CITITI SI: Victor PONTA: Daca se pierde MAJORITATEA parlamentara, DEMISIONEZ. Sunt gata sa COLABOREZ cu IOHANNIS

 

El a elaborat, spunand ca se refera la "tineri, ardeleni, romanii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protectiei persoanelor acuzate de coruptie, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii ca toata puterea va fi concentrata la o singura forta politica, PSD si Victor Ponta! Mobilizarea acestora in turul doi a decis rezultatul final!"
 

Candidatul PSD la prezidentiale a adaugat, intr-un final, ca "modul in care a fost organizat votul din diaspora a fost scanteia care a declansat flacara, dar fondul enuntat mai sus era deja instalat de mai mult timp. Evident ca nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intentie sa blocheze votul in diaspora. Dovada? A fost acelasi numar de sectii ca si in anul 2009, dar prin schimbarea procedurilor au votat de trei ori mai multi romani... Pur si simplu am considerat in mod total eronat ca nu vor fi semnificativ mai multi votanti decat la precedentele alegeri, si aceasta eroare ne-a costat foarte scump!"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22