Victor Ponta o acuza pe Macovei de actiuni kaghebiste si cere repercusiuni

Vlad Toma | 14.09.2016

Victor Ponta, fostul premier al Romaniei, lanseaza un nou atac la adresa Monica Macovei, in urma episodului legat de Baroul Bucuresti, europarlamentarul cerand excluderea fostului premier din avocatura, dupa ce ministrul Educatiei i-a retras titlul de doctor.

Pe aceeași temă

 

Ponta o acuza pe Macovei de actiuni staliniste si cere repercusiuni:

 

"Nu este drept si normal ca dupa toate actiunile staliniste si kaghebiste ale tovarasei Macovei sa nu existe nicio repercusiune! Mereu sa lasam de la noi cand un nebun arunca o piatra si atatia oameni normali se chinuie sa o scoata?!? E chiar nedrept!"  a scris fostul premier, pe contul sau de Facebook.

 

Baroul Bucuresti a decis ieri, dupa cateva saptamani de amanare, sa analizeze cererea de excludere a lui Victor Ponta din avocatura dupa ce va exista un verdict definitiv al justitiei in aceasta cauza.

 

Membrii Consiliului Baroului Bucureşti s-au intrunit din nou ieri pentru a discuta cererea Monicăi Macovei de excluderea lui Victor Ponta din avocatura. Discutiile au fost amanate pana acum de mai multe ori.

 

Europarlamentarul a transmis acum cateva saptamani ca "Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio o clipă în Baroul București."

 

Monica Macovei a trimis atunci o scrisoare domnului Ion Dragne, decanul Baroului Bucureşti, in care cerea excluderea lui Ponta:

 

“În atenția: Baroului București

Domnului av. Ion Dragne, Decanul Baroului Bucureşti

Domnule Decan,

 

Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de “doctor în drept”. Titlul de doctor i-a fost retras de Ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat.

 

Potrivit informațiilor furnizate chiar de Baroul București, “primirea în profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat în baza dispozițiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numărul 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, modificată prin Legea numărul 255/2004, în vigoare la data soluționării cererii de primire” (România Liberă). Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede că “(2) la cerere, poate fi primit în profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor în drept”.

 

Va reamintesc că, în ianuarie 2015, am mai solicitat în scris Baroului București, excluderea domnului Victor Ponta din profesie după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de “renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București”, însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea București să accepte sau nu “renunțarea” la titlul de doctor în drept.

 

Consider ca situația era clară și în ianuarie 2015, când am solicitat in scris excluderea din Baroul București a dlui Ponta, întrucât decizia unilaterală de a renunța la titlul de doctor în drept anula, pe cale de consecință, și Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen pe baza diplomei de doctor în drept.

 

Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al Ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea.

 

Cu considerație, 2 august 2016
Monica Luisa Macovei,
Deputat în Parlamentul European”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22