Victor Ponta: Parlamentul să stabilească prevederi clare privind redevenţele şi exploatările

P.c. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, luni, că Parlamentul trebuie sa asigure o anumita predictibilitate si sa adopte legi clare in privinta redeventelor si exploatarilor pe urmatorii 10-15 ani. Ponta crede ca prin adoptarea unui cadru legislativ consistent Romania poate evita procesele in instanta, relateaza Mediafax.

 

Sunt două legi importante, două proiecte de legi care vin în Parlament şi la care Parlamentul trebuie să se pronunţe – anume Legea redevenţelor, a ceea ce primim din exploatarea resurselor naturale, care trebuie să aibă două obiective: în primul rând să încurajăm investiţiile, altfel degeaba punem taxe mari şi nu mai vine nimeni - vedeţi cât e barilul pe plan mondial - deci trebuie să fie un bussiness de succes, să încurajăm investiţiile, să aducem bani mai mulţi la buget; în al doilea rând, trebuie să avem o prevedere clară: în România se mai exploatează sau nu aurul? Dacă spunem , scriem în lege nu şi nu ne mai dă nimeni în judecată”, a spus Ponta.

 

CITITI SI: Victor Ponta: Proiectul redeventelor intra in dezbatere publica la inceputul lui 2015

 

El a arătat că o prevedere la fel de explicită trebuie stabilită şi în cazul resurselor neconvenţionale.”La fel, ce se întâmplă cu resursele neconvenţionale: se interzic, nu mai vine nimeni; se permit, atunci care sunt condiţiile”, a spus Ponta.

 

El a arătat că această neclaritatea şi faptul că de fiecare dată apare o bătălie politică nu ajută pe termen mediu şi lung.Ori, România, ca să fie independentă energetic, trebuie să spună foarte clar: de acum în următorii 10-15 ani, asta ai voie să exploatezi în România, atât te costă, nu se schimbă nimic, nu vine alt Guvern, altă forţă politică şi schimbă regulile, că atunci nu o să avem deloc investiţii”, a spus Ponta.

 

El a spus că în proiectul de lege pe care îl va adopta Parlamentul referitor la exploatări trebuie să existe o prevedree foarte clară din punct de vedere legislativ, astfel încât să nu mai dea nimeni în judecată statul român.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22