Victor Ponta: PNL nu este pregatit sa preia guvernarea. Nu de Iohannis depinde schimbarea Guvernului

P.c. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, intr-o emisiune la Romania TV, ca PNL nu este pregatit sa preia guvernarea, adaugand ca in discutiile cu Iohannis nu a aparut subiectul unui Guvern PNL, deoarece acesta stie ca un presedinte nu poate schimba majoritatea din Parlament, relateaza Hotnews.


"Categoric nu imi e teama, dar cei din opozitie, in urma votului din 15 decembrie, cand au fost 377 voturi pentru Guvern si 143 impotriva, au tot dreptul sa caute, sa convinga, sa aduca alaturi de ei inca vreo 140 de parlamentari ca sa treaca motiunea de cenzura. Eu, personal, nu cred ca se va intampla acest lucru", a spus liderul PSD la Romania TV, citat de Mediafax.
 

Intrebat daca presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat vreodata opinia, in recentele intalniri avute cu acesta, in legatura cu schimbarea Guvernului si preferinta fata de un Guvern PNL, liderul PSD a spus ca niciodata Iohannis nu i-a adresat un cuvant pe aceasta tema si a apreciat ca seful statului cunoaste si respecta cu siguranta prevederile constitutionale, vazand, probabil, votul din Parlament in luna decembrie pentru sustinerea Guvernului.
 

"Stie foarte bine ca un presedinte nu schimba majoritatea din Parlament. Daca ar fi putut sa o schimbe Basescu, ar fi schimbat-o, cu siguranta. Deci, nu am avut o asemenea discutie, pentru ca nu era in atributiile presedintelui sa schimbe un guvern care tocmai a primit un vot in 15 decembrie cu o majoritate consistenta, daca nu chiar foarte mare", a adaugat Ponta.

 

CITITI SI: Programul de guvernare al PNL reuneste mai multi politicieni din vechea garda, in ciuda promisiunii liberale privind reformarea partidului


El a precizat ca discutiile sale cu presedintele Klaus Iohannis sunt de tip informativ, deoarece seful statului abia "si-a luat in primire functia" si doreste sa afle situatia colaborarii din ultimii trei ani cu Republica Moldova, stadiul apararii sau al relatiilor cu NATO.
 

"Bineineles ca nu o sa fim de acord cu toate masurile deodata, o sa gandim la fel tot timpul, dar faptul ca in primul rand intreaba, se informeaza si cauta o solutie de succes, in sensul de a se implementa o anumita politica, cred ca asta trebuia facut tot timpul", a afirmat seful Guvernului.
 

Intrebat daca apreciaza ca PNL este pregatit sa intre acum la guvernare, Ponta a raspuns ca, din punct de vedere personal si subiectiv, nu crede acest lucru si a reluat ideea ca nu de presedintele Iohannis depinde schimbarea Guvernului, deoarece acesta, din punct de vedere constitutional, nu poate schimba guverne.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22