Victor PONTA: PSD va introduce in statutul partidului CONSECINTELE pe care fiecare membru le poate suferi in urma IMPLICARII in PROCESELE civile sau penale

P.c. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, ca statutul PSD va fi modifica in luna martie, in cadrul unui Consiliu National al PSD. Printre modificarile de statut anuntate de Ponta se numara stipularea unor incompatibilitati intre calitatea de membru PSD si implicarea in dosare penale, precum si separarea functiilor politice de cele administrative (exemplu - sefii de Consilii Judetene sa nu mai fie si sefi ai organizatiilor judetene), relateaza Hotnews.

 

"In data de 20-21 martie, (va avea loc - n.red.) Consiliu National care sa dezbata in principal, pe parcursul a cel putin doua zile, sa dezbata agenda politica a PSD - agenda 2019, pentru ca PSD are nevoie, ca toate partidele din Romania, de o agenda pentru urmatorul ciclu electoral, 2015 - 2019, sa dezbata modificarile statutului PSD, modificari care sa faca cateva dintre acele ajustari la statut referitoare la situatiile de incompatibilitati intre functia publica si cea administrativa, situatia juridica a celor care se afla in stadii ale proceselor juridice sau penale, tot ceea ce tine de reforma noastra interna.

 

Cu acea ocazie se va alege si presedintele Consiliului National, iar in cadrul Consiliului National vom dezbate pasii urmator dupa modificarea statului si stabilirea agendei politice, pasii urmatori pentru alegerea structurilor noastre de conducere si practic a anului 2016", a declarat liderul PSD.
 

Intrebat daca nu se va mai tine congresul PSD in luna martie, Ponta a raspuns: "In martie avem Consiliu National, iar Consiliul National, conform statului, dupa ce discuta agenda politica si a modificarilor la statut, va convova congresul".
 

CITITI SI: Victor Ponta: PNL nu este pregatit sa preia guvernarea. Nu de Iohannis depinde schimbarea Guvernului

"Voi propune prevederea in statut a consecintelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu functii de conducere, le pot suferi in urma implicarii la diferite stadii ale unor procese civile sau penale. Adica sa nu mai decidem prin sedinte ci sa trecem foarte clar in statut ce se intampla cu o persoana, cu functia sa politica, administrativa si calitatea sa de membru de partid, in functie de stadiul procesului, daca e vorba de urmarire penala, arestare preventiva sau alte masuri preventive, daca e vorba de trimitere in judecata sau de condamnare. Sunt diverse stadii si trebuie sa avem niste efecte statutare directe", a declarat Victor Ponta, intrebat ce modificare de statut intrevede.
 

"Am vazut la colegii ca la colegii de la PNL conducerea se roaga de un senator. Eu nu vreau sa ne mai rugam de un senator sau de un deputat sa isi dea demisia. Vrem sa avem in statut. Ai fost arestat preventiv, condamnat, trimis in judecata, care sunt consecintele referitoare la functiile politice - nu ne referim la functiile politice, ca nu poti sa dai afara un senator, un deputat, poti sa il dai afara din partid", a adaugat Ponta.


Liderul PSD a precizat ca in 30-31 ianuarie va avea loc Comitetul Executiv National si sedinta reunita a grupurilor parlamentare de la Senat si de la Camera Deputatilor pentru a stabili agenda politica a PSD in 2015 si actiunile parlamentare ale formatiunii.
 

Ponta a mai anuntat in cadrul sedintei PSD de luni, conducerea formatiunii a stabilit grupurile de lucru pentru diferite proiecte pe care partidul vrea sa le treaca prin parlament in 2015, cum ar fi revizuirea Constitutiei, noua lege electorala, descentralizarea si regionalizarea.
 

Totodata, premierul si-a propus sa prezinte in Parlament, in prima saptamana din februarie, principalele prioritati ale Guvernului pentru 2015 si principalele acte pe care doreste sa le trimita in Parlament astfel inca "sa existe o coordonare intre activitatile Guvernului si ale Parlamentului".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22