Victor Ponta pune presiune pe PSD și amenință cu candidatura la primăria Capitalei

Laurentiu Gheorghe | 02.07.2020

Victor Ponta, care negociază o alianță electorală a Pro România cu PSD pentru candidaturi pe liste comune la alegerile parlamentare, dar și locale, ar putea candida împotriva Gabrielei Firea.

Pe aceeași temă

Senatorul Pro Romania, Adrian Țuțuianu, a anunțat joi că Victor Ponta ar putea să candideze împotriva Gbrielei Firea la Primăria Capitalei, după ce în nenumărate rânduri actualul primar PSD a spus că-și dorește o alianță în care să fie susținută atât de Pro Romania cat si de ALDE.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl vede pe Ponta drept un candidat bun, dar deocamdată o susține pe Gabriela Firea. Acesta este un semnal că se negociază dur în aceste zile la sediul PSD, atât Ponta, cât și Tăriceanu, cerând cât mai multe locuri pe lista comună pentru alegerile parlamentare în schimbul susținerii principalilor candidați la primăriile de mari municipii

„Majoritatea din partid credem că intrarea lui Victor Ponta va fi benefică pentru partid, dacă nu găsim o personalitate foarte cunoscută care să aducă un scor cu două cifre. Ținta la locale în București e de 15%. Victor Ponta a spus că dacă va fi nevoie și nu găsim o soluție, își va asuma o candidatură”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Acesta a explicat că partidul poartă discuții cu ”personalități importante” care să își asume candidatura la București, însă dacă șeful Pro România ar accepta să intre în cursă, acest lucru „va crea un avantaj extraordinar”, pentru că ar atrage atenția publicului asupra confruntării Ponta-Firea.

Senatorul a mai spus că negocierile cu PSD pentru susținerea unui candidat unic la București au eșuat.

Celălalt lider al triunghiului PSD-Pro România-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că Ponta ar fi un candidat bun, dar el o susține deocamdată pe Gabriela Firea.

„Prima opțiune rămâne Gabriela Firea, așa au fost discuțiile până acum”, a spus Tăriceanu, dar a precizat și el că negocierile cu PSD pentru o alianță la alegerile din București sunt în desfășurare.

Însă Gabriela Firea este extrem de interesat să realizeze o alianţă mai largă a partidelor de stânga, deoarece fără aceasta realegerea ei este în mare pericol. Firea e conştientă că nici cu această Alianţă de faţadă nu adună voturile necesare, dar cel puţin şi ea şi PSD au cu cine împărţi pierderile în caz de eşec.

Iar o contracandidatură a lui Victor Ponta i-ar zădărnici planurile de a mai câștiga Primăria Capitalei și de a deveni politicianul cu cele mai multe voturi din PSD și probabil candidată la alegerile prezidențiale din 2024. Dar același vis îl are și Victor Ponta de a fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale, iar Gabriela Firea îi stă în cale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22