Victor Ponta: Rusia ramane principala amenintare pentru stabilitatea regiunii

T.d. | 17.12.2014

Pe aceeași temă

Rusia ramane principala amenintare pentru stabilitatea regiunii, considera premierul roman Victor Ponta. Seful Executivului subliniaza, in acest sens, problema dependentei energetice de Moscova a tarilor invecinate, potrivit Ziare.com.

"Continui sa cred ca Rusia reprezinta principala amenintare pentru stabilitatea regiunii, in ceea ce priveste energia mai degraba decat din punct de vedere militar", a spus Ponta, in cursul intalnirii cu trei agentii internationale de presa.

Toate tarile regiunii depind, mai mult sau mai putin, de importurile de gaze rusesti, a subliniat acesta. Cu toate ca Romania este oarecum mai ferita, intrucat importa de la gigantul Gazprom doar 15-20% din necesarul sau pe timp de iarna, tara considera ca cea mai buna solutie ar fi crearea unei Uniuni europene a energiei, sustinuta in special de fostul premier polonez si actual presedinte al Consiliului European, Donald Tusk, a aratat Ponta.

Totusi, mai arata Ponta, desi opinia publica este de acurd in privinta asigurarii independentei energetic, Bucurestiul trebuie sa ia o decizie privind exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22