Victor Ponta se confrunta cu o mare problema de credibilitate in Occident, sustine Mihai Razvan Ungureanu: La telefoanele premierului nu prea mai raspunde cineva

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Urmarit penal de DNA, premierul Victor Ponta are o mare problema de imagine si credibilitate in Occident, considera Mihai Razvan Ungureanu. Prim-vicepresedintele PNL a spus intr-un interviu pentru Adevarul ca “la telefoanele premierului Romaniei nu prea mai raspunde cineva”.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal de DNA in dosarul fostului ministru al Transporturilor, Dan Sova, legat de incheierea unor contracte de asistenta juridica cu companiile energetice Turceni și Rovinari. 

DNA a anuntat intr-un comunicat ca premierul este urmarit penal pentru savarsirea infractiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată si spălare de bani. Ponta este de asemenea acuzat de conflict de interese, din cauza numirii lui Dan Sova in functia de ministru.

Marti, 9 iunie, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, proiectul de hotarare prin care se respingea cererea de urmarire penala fiind adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva. Anterior, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ solicitarii DNA.

Situatia creata il face pe prim-vicele liberalilor, Mihai Razvan Ungureanu, sa spuna ca Ponta si-a distrus orice urma de credibilitate in fata partenerilor externi ai Romaniei.

“Premierul Romaniei, care este urmarit penal, nu mai este interesant, prizabil pentru partenerii obisnuiti de dialog. Este cam dificil sa dai mana cu un domn care este premier si in acelasi timp are o problema dramatica de Justitie, pentru ca acuzele nu sunt banale”, a spus MRU la Adevarul Live.

Potrivit liberalului, situatia politica a momentului a inchis orice legatura intre Palatul Victoria si cancelariile occidentale.

Tot scandalul “ma indreptateste sa cred ca portile cancelariilor occidentale sunt in acest moment inchise si la telefoanele premierului Romaniei nu prea mai raspunde cineva”, continua MRU.

El a criticat si prezenta premierului la Baku, alaturi de lideri autocrati din Europa, precum Vladimir Putin.

Premierul “se duce acolo gandindu-se ca intr-o vecinatate de domni cu autoritate clara si el se va mai spala de pacatele sale. Nu iti poti permite sa faci gesturi de genul asta chiar daca te incanta ideea sa ciocnesti un pahar de sampanie la un eveniment cu mai-marii lumii”, a precizat Mihai Razvan Ungureanu, adaugand ca Ponta nu este la primul gest de acest fel si a amintit de episodul “Soci”.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22