Victor Ponta: Sunt foarte multi colegi care spun ca poate trebuie sa ne DESPARTIM de Sebastian GHITA

T.d. | 28.11.2014

Pe aceeași temă

“Sunt foarte multi colegi care spun ca poate trebuie sa ne despartim de Sebi Ghita”, a spus Victor Ponta, vineri. Liderul PSD a mai aratat ca Sebastian Ghita trebuie sa inteleaga ca o organizatie functioneaza dupa anumite reguli, “nu doar dupa regula singulara a lupului singuratic”, potrivit Mediafax.

UPDATE: Deputatul PSD Sebastian Ghita a anuntat, vineri, ca demisioneaza din PSD, potrivit Hotnews. Intr-un comunicat in care critica “chestiunile legate de communism, coruptie”, dar si pe Ion Iliescu, Mircea Geoana si Marian Vanghelie, Ghita isi expune motivatia demisiei.

Sunt un om tanar, mi-am construit cariera ca antreprenor, mi-am castigat o pozitie respectata in societatea romaneasca si nu cred ca eu trebuie sa-mi insusesc valorile reprezentate de Ion Iliescu”, explica Ghita.

Patronul Romania TV mai arata ca: “Imi doresc ca Victor Ponta sa aiba puterea si mintea sa reformeze acest  partid!”.
 

"A greşit! Cred că Sebastian Ghita trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. (...) Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun că, domnule, poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă. Poate că, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem: «Mulţumim». E colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărţim", a declarat Victor Ponta, la DCnews, referitor la afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă de joi seară, după şedinţa CExN al PSD.

Întrebat dacă doreşte să se despartă de Sebastian Ghiţă, preşedintele PSD a spus: "Dacă se integrează într-o organizaţie, este promiţător. Dacă înţelege să o ia înaintea plutonului, la un moment dat va pierde echipa".

Ponta a avut un raspuns si in privinta unui eventual conflict intre Liviu Dragnea si Sebastian Ghita.

"Din câte ştiu eu, nu! E un conflict politic între mine şi Sebi Ghiţă! Suntem prieteni, dar nu sunt de acord cu lucrurile sau modul în care el face anumite lucruri pe scena politică. I-am spus şi ştie", a mai spus Ponta.

"Mai e un lucru pe care el îl ştie şi îl ştiu şi eu, faptul că orice spune Sebi Ghiţă se consideră că am spus eu. Eu nu am ştiut ce spune aseară la RTV, dar nu mă apuc acum să spun că mă dezic, mă delimitez. Pur şi simplu, relaţia personală este relaţie personală, proiectul politic este însă altceva", a comentat Victor Ponta afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, adăugând: "În măsura în care el nu se simte bine în această echipă, atunci…".
 

Sebastian Ghita pozeaza in reformatorul PSD

“Cred ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga”, a spus Sebastian Ghita, joi seara, intr-o declarative data publicitatii. Ghita mai arata ca Iliescu “nu mai poate fi un simbol al PSD”

"Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se asează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu sa se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD", afirmă Ghiţă, apreciind că e necesară reformarea PSD şi că toate partidele "trebuie să arate că au un răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie şi ineficienţă”.

Sebastian Ghita merge mai departe si vorbeste explicit despre “toti cei cu probleme cu arestari preventive si situatii grave” care “trebuie suspendati din PSD”.

“Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar si altii sunt exemple vii ale perceptiei ca PSD ar fi un partid corupt”, mai spune Ghita.

Deputatul PSD subliniaza ca: “Toti trebuie sa se suspende din PSD sau sa fie suspendati. Sfidarea legii si a DNA nu ii ajuta nici pe ei si nici partidul”.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22