Victor Ponta vrea Guvern PSD – ALDE – Pro România dacă va trece moțiunea de cenzură

Laurentiu Gheorghe | 17.09.2019

Preșdintele Pro România, Victor Ponta a spus marți că susține moțiunea de cenzură a Opoziției dar că vrea un Guvern PSD-ALDE-Pro Romania condus de un premier independent.

Pe aceeași temă

„Eu cred că după ce pică Guvernul Dăncilă, o să merg la foștii mei colegii mei colegi de la PSD, alături de cei de la ALDE și am să le spun în felul următor: haideți să semnăm toți parlamentarii celor trei partide un angajament și să mergem la Cotroceni, cred că în total suntem vreo 260”, a declarat marți Victor Ponta la DC News.

Victor Ponta susține că propunerea de premier ar trebui să fie o persoană independentă politic. Astfel, poate fi îndeplinită și condiția pusă de președintele Klaus Iohannis care a declarat în repetate rânduri că nu va mai propune un premier de la PSD.

„La Cotroceni mergem și-i spunem domnului președinte: noi suntem parlamentarii aleși în anul 2016, suntem 260 de parlamentari și vrem să ducem guvernarea până la sfârșit. Uitați de Dăncilă! Gata, Dăncilă nu mai este! Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicat politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE”, a mai declarat Victor Ponta.

Fostul premier susține că săptămâna viitoare va fi depusă moțiunea de cenzură a Opoziției.

„Probabil săptămâna viitoare se depune moţiunea, iar în prima săptămână din octombrie va fi votată. Dacă nu trece, oricum pe 11 octombrie expiră mandatul actualului Guvern, pentru că se fac 45 de zile de când a plecat ALDE de la guvernare. Suntem exact ca în 2009, când au fost alegeri prezidenţiale, nu era Guvern, era criză pregătită în afara ţării. Dar noi ne ocupăm doar de cearta internă”, a explicat Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22