VIDEO Eugen Teodorovici lasa Ministerul Fondurilor Europene pentru Finante. In locul sau urmeaza sa vina Marius Nica. Administratia Prezidentiala confirma. Juramantul, luni la ora 10.00

T.d. | 27.03.2015

Pe aceeași temă

Eugen Teodorovici lasa ministerul Fondurilor Europene pentru portofoliul Finantelor Publice, potrivit unui anunt facut vineri de premierul Ponta. In locul lui Teodorovici, la Fonduri Europene urmeaza sa vina Marius Nica, actual secretar general la Ministerul Muncii.

Premierul Victor Ponta a precizat o discutie avuta cu presedintele Iohannis, vineri, in acest sens, potrivit Gandul.

Mutarea vine dupa ce Victor Ponta anunta, in 19 martie, ca a aprobat demisia fostului sef de la Finante, Darius Valcov, la acest moment aflat in arest la domiciliu, intr-un dosar cu presupuse fapte de trafic de influenta in timpul mandatului de primar la Slatina.

Postul a fost preluat, in urma cu o saptamana, cu titlu de interimat, de premierul Ponta.
 

Palatul Cotroceni confirma

Informatia a fost confirmata, la scurt timp, de Administratia Prezidentiala. Juramantul celor doi ministri urmeaza a fi depus luni, la ora 10.00, se arata intr-un comunicat.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana domnului Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul domnului Teodorovici, domnul Marius Nica. Luni, 30 martie a.c., la ora 10.00, cei doi miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni”, transmite Administratia Prezidentiala.

Eugen Teodorovici, senator PSD, ocupa postul de ministru al Fondurilor Europene din anul 2012, institutie infiintata in timpul guvernarii premierului Victor Ponta.

Marius Nica, 34 de ani, este fostul director de cabinet al Rovanei Plumb de la Ministerul Mediului şi consilier al acesteia încă de pe vremea când Plumb era europarlamentar. Fost ofiţer de armată cu atribuţii în domeniul informaţiilor, absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, Nica a fost preluat de Rovana Plumb în toate instituţiile publice unde a fost numită. Până acum, Nica a deţinut funcţia de secretar general al Ministerului Muncii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22