VIDEO FOTO Victor Ponta, intalnire cu secretarul american al Apararii la Pentagon

T.d. | 12.02.2015

Pe aceeași temă

Romania este dedicata consolidarii prezentei militare a SUA si NATO pe teritoriul sau, a punctat premierul Victor Ponta in cadrul intalnirii cu secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, la Pentagon. Cei doi oficiali au discutat despre operatiunile NATO si implicarea Bucurestiului in securitatea Aliantei, dar si despre agresivitatea Federatiei Ruse in Estul Europei.

Cooperarea bilaterala romano-americana in domeniul apararii – fundament al Parteneriatului Strategic dintre Bucuresti si Washington – a fost unul dintre subiectele esentiale ale intalnirii dintre Victor Ponta si Chuck Hagel la Pentagon.
 

(Foto: Victor Ponta/Facebook)

"A fost subliniată susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO în ţara noastră. A fost apreciată contribuţia României la operaţiunile internaţionale, în mod special din Afganistan şi excelenta colaborare bilaterală în aceste operaţiuni", se arată într-un comunicat al Guvernului, potrivit Mediafax.

Sursa citată mai arată că în cadrul discuţiei au fost abordate şi evoluţiile regionale din estul Europei, care preocupă deopotrivă România şi SUA.

"În acest context, primul-ministru Ponta a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina şi a subliniat importanţa crucială a solidarităţii tuturor membrilor UE şi NATO în faţa provocărilor din Estul Europei", mai comunică Guvernul.

Chuck Hagel a laudat si a multumit pentru angajamentul Romaniei de a suplimenta trupele romanesti in misiunea din Afganistan, dar si pentru implicarea activa a Bucurestiului in alte activitati ale coalitiei si NATO, potrivit contraamiralului John Kirby, secretarul de presa al Pentagonului.

"Premierul Ponta i-a mulţumit secretarului Hagel pentru atenţia pe care a acordat-o problemelor de securitate din zona Mării Negre şi pentru rolul pe care l-a jucat la conducerea Departamentului american al Apărării într-o perioadă tensionată pentru aliaţii NATO", a spus Kirby.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, într-o şedinţă de Guvern, că efectuează o vizită în Statele Unite şi că se va întâlni cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american. Vizita durează până duminică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22