VIDEO Liviu Dragnea, dupa condamnare: Raman in PSD. Eu si Victor Ponta vom hotari cum pot ajuta in continuare partidul

T.d. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Condamnat vineri la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului din 2012, Liviu Dragnea a anuntat ca a decis sa ramana in Partidul Social Democrat (PSD). Ulterior publicarii deciziei instantei de judecata, Dragnea si-a anuntat demisia din functia de ministru si din toate functiile de conducere din cadrul PSD.

"Eu si Victor Ponta vom hotari in ce mod pot ajuta in continuare partidul, pentru ca am primit enorm de multe mesaje de la colegi si nu numai, pentru care le multumesc. In partid raman, dar nu pot sa ma razgandesc. Este o decizie unilaterala", a spus Dragnea, referitor la demisia din functia de presedinte executiv al PSD, potrivit HotNews.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat astazi pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de 3 ani, în dosarul Referendumul, în care DNA a cerut închisoare cu executare.

Decizia nu este definitiva şi poate fi atacată la aceeaşi instanţă. Dragnea acuzat, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ulterior deciziei instantei, Dragnea si-a anuntat demisia din functia de ministru si din functiile de conducere din PSD, intr-o conferinta de presa tinuta impreuna cu premierul Victor Ponta. 

Dragnea a declarat ca se considera nevinovat si ca nu intelege care a fost motivarea deciziei de astazi a ICCJ. El a mai precizat ca o astfel de decizie afecteaza democratia reprezentand un precedent periculos pentru cei care fac campanie electorala. Premierul Ponta a declarat ca verdictul ICCJ reprezinta o decizie simbolica de condamnare a suspendarii presedintelui

Liviu Dragnea este presedinte executiv al PSD din 2013, dupa ce anterior a fost secretar general si vicepresedinte al partidului. La Congresul din aprilie 2013, cand Victor Ponta a fost reales in functia de presedinte al PSD, Liviu Dragnea a fost ales presedinte executiv al formatiunii social-democrate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22