VIDEO PNL, despre rectificarea bugetara: Bugetul este pusculita PSD. Baronii partidului vor primi mai multi bani

P.c. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

Partidul National Liberal (PNL) a reactionat astazi la rectificarea bugetara anuntata de Guvern considerand ca baronii PSD vor primi mai multi bani in urma acestor modificari si ca toate partidele ar trebui chemate la consultari pe teme economice, relateaza ziare.com

 

 

Vasile Blaga, copresedintele PNL, a criticat rectificarea bugetara facuta de Guvern, ce urmeaza sa fie prezentata, luni, in fata PSD si adoptata marti in Guvern. El a taxat taierile din Sanatate, de la Transporturi, dar si cele de la Aparare si TVR, precizand ca bugetul reprezinta "pusculita PSD", avand in vedere ca "baronii locali au primit mai multi bani".
 

Blaga a mai spus ca nu este de acord cu prezentarea rectificarii bugetare in partid, asa cum a cerut presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, iar abia apoi in Guvern.
 

Alina Gorghiu: E nevoie de un consens de principii si reguli care sa ofere Romaniei predictibilitate

 

 

Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a declarat ca Romania are nevoie de un consens intre partide care sa ii ofere credibilitate: "Referitor la pozitia noastra politica pe termen lung, PNL a pornit de la premisa ca romanii au nevoie de o noua abordare politica. Este necesar ca toti oamenii politici sa ofere un alt tip de discurs, o alta maniera de actiune. PNL propune teme de discutie care pot face obiectul unui consens de principii si reguli care sa ofere Romaniei predictibilitate", a declarat co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.
 

Ea a anuntat care sunt principalele teme de interes pentru partid, care ar trebui discutate cu ceilalti jucatori de pe scena politica: stabilitatea macroeconomica: discutiile ar trebui sa se axeze in principal pe Codul Fiscal si pe noua lege a salarizarii bugetarilor; absorbtia fondurilor europene; dezvoltarea infrastructurii si investitiile publice; reforma administratiei publice; aderarea la spatiul Schengen; pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului European in 2019.


"Agresivitatea, abuzurile folosite in exercitarea functiei publice in ultimi ani ar trebui sa fie eliminate sau marginalizate in spatiul public. PNL crede ca politica se poate face cu seriozitate si respect, oricat de diferiti am fi. Le propunem azi tuturor liderilor partidelor demararea unei serii de consultari politice publice impreuna cu specialisti, reprezentantui ai BNR etc.
 

Una din marile probleme a Romaniei a fost lipsa unui acord intre partide in ceea ce priveste strategia pe termen lung. Fiecare guvern a condus in stilul sau. Vedem rezultatele acestor politici. PNL crede ca pe teme de interes major avem nevoie de un acord politic intre partide care sa traseze obiective pe termen mediu si lung. Trebuie sa ne asiguram ca aceste proiecte au evaluari solide indiferent cine vine la guvernare", a mai spus Alina Gorghiu.
 

Ea a adaugat ca e vorba de un semnal de responsabilitate si crede ca ideea trebuie sa fie mai importanta decat victoria in alegeri. De asemenea, a dat asigurari ca sub mandatul sau, PNL si PSD nu vor mai face aliante politice, dar asta nu inseamna ca partidele nu pot avea consultari pe teme de interes major.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22