VIDEO Premierul Ponta da termen pana marti pentru modificarile legislatiei fiscale: Nu vreau sa existe abuzuri

T.d. | 02.04.2015

Pe aceeași temă

Premierul Victor Ponta le-a dat autoritatilor fiscale termen pana marti pentru a prezenta modificarile legislative astfel incat sa permita o suma de pana la 300 de lei nefiscalizati sub care unitatile comerciale sa fie doar amendate si nu inchise, asa cum prevede legislatia actuala.

"Sustin in continuarea si imi asum, sigur, si injuraturile de rigoare ca in Romania e nevoie de combaterea evaziunii fiscale, ca legea este lege pentru toata lumea si ca evaziunea fiscala este un fenomen care trebuie combatut", a declarat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de joi, potrivit HotNews.

Seful Executivului a atras atentia asupra unor “abuzuri si exagerari”.

"Prima exagerare este cu prigoana generala. Am primit informarea de la ANAF - sunt 232 de firme care au primit masura suspendarii dintr-un milion de contribuabili, 332 in toata tara. Daca din acesti 232, 150 probabil ca meritau, ceilalti... vreau sa nu existe abuzuri”, a arata premierul.

CITESTE SI: Dupa ce presedintele Iohannis a spus ca o tara nu poate functiona fara firme, ANAF reactioneaza: O tara nu poate functiona cu evaziune

Ponta a continuat si a arata ca: “Vreau sa va rog ca marti sa veniti cu modificarea asa cum am discutat cu seful ANAF si cu Justitia - pana la suma de 300 de lei, amenda foarte mare, adica sa nu luam din prima masura cea mai dura, ci sa fie o masura care sa il arda la buzunar pe cel care nu respecta legea", a explicat premierul.
 

Seful ANAF si “greseala umana”

Informatia privind un proiect de modificare a legislatiei care sa nuanteze sanctiunile in ce priveste evaziunea fiscala a fost facuta, miercuri, de seful ANAF. Gelu Diaconu a vorbit in acest sens despre “greseala umana”  in diferentele de bani nefiscalizate.

Joi, in sedinta de Guvern vom citi in prima lectura acest proiect: se va stabili un prag de 300 de lei al diferentelor nefiscalizate, pornindu-se de la realitatea ca poate exista un maruntis lasat neintentionat. Sau pot fi greseli umane - ai emis 400 de bonuri intr-o zi, dar  ai uitat de un bon si vine taman atunci Antifrauda peste tine. Sub acest prag nu vor fi sanctiuni”, a explicat Diaconu.

Situatiile care vor depasi acest prag, sustine seful ANAF, ar urma sa plateasca amenzi intre 10.000 si 15.000 de lei.

Peste acest prag, pe langa amenda contraventionala intre 10.000-15.000 de lei, masura suspendarii se va lua doar daca nu accepta plata a de zece ori suma nefiscalizata, dar nu mai putin de 10.000 de lei. Pentru ca putem merge intr-un club cu dever mare caruia sa ii gasim 310 lei diferenta, iar el sa plateasca doar 3100 de lei, adica o picatura din ceea ce incaseaza ei. E o abordare. Va fi apoi introdus caietul de bani personali si sa intram in zona fiscalizarii bacsisurilor”, a continuat Diaconu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22