VIDEO Propaganda ruseasca, in mediul online: Sunt un ocupant rus. Valorile occidentale imi sunt straine, nu am nevoie de democratia voastra putrezita

T.d. | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Un videoclip postat de un blogger rus, in care este promovat un tip agresiv de propaganda pro-rusa si anti-occident a devenit viral in mediile on-line. Publicat vineri, in 27 februarie, clipul “Sunt un ocupant rus” a strans peste 3,3 milioane de vizualizari, fiind promovat de vice-premierul rus Dmitri Rogozin.

“Sunt un ocupat rus. Asta este profesia mea, demonstrata istoric”, transmite clipul.
 (Pentru subtitrare in engleza, activati optiunea din bara de setari YouTube)
 

Un veritabil exemplu de propaganda explicita, videoclipul explica dezvoltarea pe care rusii au adus-o in teroritoriile cucerite – Siberia, Tarile Baltice, Estul Europei – in timp ce combate agresiv “decadenta” Occidentului si respinge valorile democratice.

Potrivit cotidianului american New York Times, clipul raspunde criticilor fata de implicarea Moscovei in criza din Ucraina prin sustinerea cauzei imperialismului rusesc in istorie drept o forta constructiva a civilizatiei slave. Naratiunea, adaptata dupa un poem publicat anul trecut de Alexei Ivanov, un scriitor rus, afirma cu privire la mandria istorica a rusilor fata de efectul de dezvoltare a zonelor invadate si ocupate in trecut, precum Siberia, Balticele si Ucraina.

Peste 3,3 milioane de oameni au vizualizat clipul de 2 minute si 40 de secunde, construit prin animatii grafice pe computer in stilul jocurilor video si uploadat pe retele sociale de un blogger numit Evgeny Zurov, in orasul siberian Novosibirsk.

Videoclipul manifesta afirmatii tari impotriva valorilor liberale ale Occidentului si adopta un top foarte agresiv, pana la explicit:

Intelegeti ca nu am nevoie de libertatea voastra ipocrita. Nu am nevoie de democratia voastra putrezita. Tot ce voi numiti valori occidentale imi este strain. Am alte interese! Va avertizez politicos pentru ultima data: Nu va jucati cu mine! Eu construiesc pacea, iubesc pacea, dar mai mult decat oricine stiu sa lupt. Semneaza : ocupantul rus”, se arata in clip.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22