VIDEO Traian Basescu aminteste despre discutia avuta in 2009 cu Laura Kovesi, privind solutionarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei: Realitatea va impune sa spuneti daca acei oameni au fost impuscati

T.d. | 10.03.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu a postat pe pagina personala de Facebook un videoclip datat in septembrie 2009, in care purta o discutie tensionata cu actualul procuror-sef al DNA, Laura Kovesi, la acel moment Procuror General al Parchetului Inaltei Curti. In inregistrare, fostul presedinte ii cere lui Kovesi o rezolvare pentru dosarele Revolutiei si Mineriadei din 1990.

Schimbul de replici a avut loc la Palatul Cotroceni, in cadrul unei medieri intre Asociatia 21 Decembrie 1989 si Parchetul ICCJ, potrivit Evenimentul Zilei.

 

 

 

Despre Revoluţie şi mineriadă. O problemă încă nerezolvată”, este mesajul publicat de fostul sef de stat la videoclip.
 

Fragmentul in cauza:

Traian Băsescu: "Ce se întâmplă cu aceste dosare care s-au predat de la dl. general Dan Voinea? Înțeleg că s-a pensionat, a vrut, nu a vrut să mai lucreze, nu mai știu. Dar daţi o speranţă că se va continua ancheta şi va ajunge la un sfarşit.

Laura Codruţa Kovesi: Domnule preşedinte , depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Deci am spus că vom soluţiona cu celeritate pentru că 18 ani nu am avut soluţii. Eu nu pot să vă promit o solutie şi nici nu pot să îndrept ceea ce în 18 ani nu s-a soluționat. Deci o să dăm o soluție cât de repede se poate.

Traian Băsescu (pe un ton ridicat): Doamna procuror general, cred ca ați înțeles foarte bine ce v-am spus. Și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiți cu șeful statului care vă spune așa: au murit 1.600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveti soluţie sau nu? Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie 1990. Ce vreți să spuneți? Că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva. Nu mă confundaţi cu ziariști".

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, redeschiderea dosarului mineriadei din 13-15 iunie 1990, fostul presedinte Ion Iliescu urmand a fi anchetat in acest dosar. Rezolutiile de neincepere a urmaririi penale in acest caz au fost infirmate de procurorul general al Parchetului ICCJ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22