VIDEO Victor Ponta: Sunt increzator ca saptamana viitoare vom avea Codul Fiscal. Acum e momentul pentru relaxare fiscala

T.d. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Seful interimar al PSD a anuntat luni amanarea dezbaterii privind noul Cod Fiscal pentru sesiunea parlamentara ordinara din toamna. Desi nu s-a aratat deranjat, premierul Ponta crede ca acum este un “moment bun” pentru o relaxare fiscala.

Desi parea clarificat, calendarul noului Cod Fiscal a fost amanat de Liviu Dragnea, luni, dupa o decizie in coalitie, in acest sens. Seful interimar al social-democratilor a avansat ziua de joi, 27 august, pentru o noua intalnire intre liderii partidelor parlamentare, pentru o decizie politica.

"Sper ca liderii Opozitiei sa accepte aceasta discutie pentru joi. Saptamana trecuta a fost o discutie tehnica si punct, negociatorii nu au avut mandate de la partide", a punctat seful interimar al PSD.

Astazi, Victor Ponta si-a manifestat speranta ca discutia de joi sa fie ultima, iar saptamana viitoare Codul Fiscal sa fie votat in Parlament.

"Sunt încrezător că mâine liderii politici au discuţia finală şi săptămâna viitoare, în Senat şi după aceea în Camera Deputaţilor, o să avem Codul Fiscal.

E un proiect fundamental al Guvernului şi un proiect fundamental pentru România, l-am făcut foarte bine, l-am discutat cu mediul de afaceri, am trimis către liderii politici absolut toate cifrele şi toate datele", a explicat premierul, potrivit Romania Libera.

"Acum e momentul! Moment de relaxare fisclală este atunci când lucrurile merg bine, când lucrurile merg prost nu mai poţi să mai faci şi relaxare fiscală şi, dacă pierdem acest moment de anul ăsta, eu nu cred că va veni prea curând un alt moment de relaxare fiscală şi de creştere economică şi a locurilor de muncă", a mai spus seful Executivului.
 

Opozitia: Cine e seful guvernului Ponta?

In replica, prim-vicele PNL Catalin Predoiu s-a aratat nedumerit cu privire la cine conduce astazi Executivul: Victor Ponta sau Liviu Dragnea.

Discutăm constructiv despre Codul Fiscal cu preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea. Cine este acum şeful guvernului Ponta? Nu ştiu”, arata Predoiu intr-un mesaj postat pe Facebook.

De la adoptarea Codului Fiscal au intervenit elemente noi care au schimbat radical contextul discuţiei:

1) programul de reforme economice al guvernului Ponta a fost declarat ”deraiat” de către Comisia Europeană (vezi declaraţii Dombrovskis)

2) guvernul Ponta s-a lansat în promisiuni de majorare a salariilor la un neverosimil nivel de 70% in unele sectoare

3) agravarea crizei in Grecia

4) recent, criza de pe pieţele financiare, este adevarat, pentru moment nu ne afectează, dar care poate afecta economiile vest europene de care suntem legaţi prin exporturi. Toate aceste elemente impun un ”stop şi de la capăt” cu analiza in chestiunea Codului Fiscal”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22