Viktor Orban cere o resetare a relatiilor romano-ungare: Dialogul bilateral s-a deteriorat dupa 2012

T.d. | 25.07.2015

Pe aceeași temă

Relatiile romano-ungare s-au deteriorat dupa 2012, crede premierul Ungariei. Prezent la Universitatea de Vara Tusvanyos de la Baile Tusnad, Viktor Orban a criticat Bucurestiul pentru recenta atitudine fata de Budapesta.

Totusi, premierul maghiar a facut apel la o restabilire a relatiilor eficiente intre cele doua state.

''Pana in 2012, si chiar si in 2012, eu cred ca aceasta relatie dintre Romania si Ungaria s-a bazat pe niste principii foarte bune, pragmatice si de incredere. Din pacate, in 2012 s-a schimbat situatia. Eu nu-mi aduc aminte ca politicienii sa fi jignit Ungaria de atatea ori vreodata in istorie, de cate ori s-a intamplat acest lucru din 2012.

Noi nu am facut nimic, noi nu ne-am revansat si nici nu o sa ne revansam, pentru ca noi suntem interesati intr-o relatie buna, eficienta cu Romania. Dar problema e ca nimeni nu intelege ce se intampla. Adica de ce nu se intampla absolut nimic”, a afirmat Viktor Orban, potrivit HotNews.

Liderul de la Budapesta a precizat faptul ca intelege schimbarile politice care au avut loc in Romania, insa si-a exprimat speranta imbunatatirii relatiilor bilaterale

Nu stiu daca se va intampla, daca exista totusi o dorinta foarte clara de partea romana, de partea celor care fac politica externa a Romaniei sa se revina sa relatia normala, eficienta, care a existat pana in 2012.

Noi nu stim daca politicienii romani, daca cei responsabili cu aceasta politica externa vor sa reluam relatia, pentru ca noi, Ungaria spunem ca aceasta relatie nu ar fi trebuit sa se strice dupa 2012, pentru ca aceasta relatie este importanta pentru Romania, pentru Ungaria deopotriva, pentru comunitatea maghiarilor din Romania, pentru maghiarii din Ungaria, pentru romani. Deci, eu cred ca trebuie, bunul simt ne indica faptul ca trebuie sa ne intoarcem la o relatie eficienta dintre Romania si Ungaria”, a conchis Viktor Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22