Viktor Orban raspunde acuzatiilor MAE legate de fotografiile cu Ungaria Mare si Tinutul Secuiesc: Sunt simboluri istorice

P.c. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

Guvernul maghiar a raspuns criticilor formulate de ministerul roman al Afacerilor Externe, care l-a acuzat pe premierului ungar Viktor Orban ca posteaza pe Facebook ''simboluri revizioniste'', dupa ce aceasta a postat pe contul sau de Facebook imagini care contineau simboluri ale Ungariei Mari si ale Tinutului Secuiesc. Conform biroului de presa al premierului ungar, respectivele fotografii prezinta 'simboluri istorice', transmite MTI, citata de Agerpres.  


Desi cu o zi inainte facuse apel la pragmatism, pledand pentru "relatii eficiente" romano-ungare, premierul ungar V. Orban a postat pe contul sau de Facebook imagini incluzand simboluri ale Ungariei Mari si ale Tinutului Secuiesc, a acuzat duminica Ministerul Afacerilor Externe pe pagina oficiala de Facebook.

 

Imagine postata de premierul maghiar

 

CITITI SI: Viktor Orban cere o resetare a relatiilor romano-ungare: Dialogul bilateral s-a deteriorat dupa 2012


MAE a precizat ca promovarea, personal de catre premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile si contrare spiritului Tratatului de intelegere, cooperare si buna vecinatate dintre Romania si Republica Ungara din 1996, Declaratiei privind cooperarea si parteneriatul strategic romano-ungar pentru Europa in secolul XXI din 2002 si ordinii constitutionale din Romania, nu contribuie nicidecum la "eficientizarea" relatiei romano-ungare sau la restabilirea unui climat de incredere.

 

Orban: Dialogul bilateral s-a deteriorat dupa 2012

 

Premierul Ungariei a declarat ca relatiile romano-ungare s-au deteriorat dupa 2012, criticand Bucurestiul pentru recenta atitudine fata de Budapesta si facand apel la o restabilire a relatiilor eficiente intre cele doua state. 'Pana in 2012, si chiar si in 2012, eu cred ca aceasta relatie dintre Romania si Ungaria s-a bazat pe niste principii foarte bune, pragmatice si de incredere. Din pacate, in 2012 s-a schimbat situatia. Eu nu-mi aduc aminte ca politicienii sa fi jignit Ungaria de atatea ori vreodata in istorie, de cate ori s-a intamplat acest lucru din 2012.

 

Noi nu am facut nimic, noi nu ne-am revansat si nici nu o sa ne revansam, pentru ca noi suntem interesati intr-o relatie buna, eficienta cu Romania. Dar problema e ca nimeni nu intelege ce se intampla. Adica de ce nu se intampla absolut nimic”, a afirmat Viktor Orban, potrivit HotNews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22