Viktor Orban, reacție la declarațiile președintelui Iohannis: Nu recomand să ne aplecăm după mănușă

Redactia | 01.05.2020

Premierul ungar Viktor Orban a făcut vineri, într-un interviu radiofonic, apel la răbdare în legătură cu declaraţia de miercuri a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

În emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth, a fost întrebat printre altele şi despre poziţia sa cu privire la atitudinea manifestată de şeful statului român, Klaus Iohannis, care a acuzat PSD-ul din opoziţie că “vor să vândă Transilvania ungurilor”, scrie portalul Hirado.hu.

Viktor Orbán a precizat: a cunoscut în persoana preşedintelui un om demn de respect, care îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi preşedintele ei. Tocmai din acest motiv, el observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze “nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioadele antidemocratice”.

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea” – a spus, remarcând că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

Prim-ministrul a făcut apel la calm ca toate acestea să se clarifice, iar Ungaria să încerce mai degrabă să menţină relaţiile de bună vecinătate, să-i respecte pe români, aşteptând totodată aceeaşi atitudine faţă de maghiarii care trăiesc în România, faţă de maghiarii din Ungaria şi statul ungar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22