Viktor Orban: SUA ataca independenta Ungariei

P.c. | 24.12.2014

Pe aceeași temă

Viktor Orban,  premierul Ungariei, a acuzat marti Statele Unite ca vor sa influenteze afacerile interne ale unor tari din Europa Centrala, printre care si Ungaria. Orban considera ca acuzatiile de coruptie lansate de Washington impotriva Budapestei sunt doar un pretext pentru o astfel de interventie, relateaza Hotnews.
 
 
"Statele Unite nu se limiteaza sa intervina, ci actioneaza in mod activ in viata politica a unor tari din Europa Centrala", a declarat Orban, marti seara, intr-o interventie pentru postul public M1.
 
 
"Am intrat intr-o era noua", a spus el. Un climat de razboi rece se instaleaza intre Statele Unite si Rusia din cauza conflictului din Ucraina, a adaugat premierul ungar, apreciind ca tara sa (membra a Uniunii Europene si NATO) nu ar trebui sa fie implicata in asa ceva. 
 
 
 
 
"Ei vor sa ne implice intr-un conflict in care nu avem nimic de castigat", a insistat el. La mijlocul lui octombrie, Washingtonul a declarat indezirabili pe teritoriul american sase oficiali de rang inalt ungari, din cauza unor suspiciuni de coruptie."Orice persoana care cugeta stie ca acuzatiile de coruptie nu sunt decat un pretext", a declarat Orban. "Statele Unite vor influenta", a apreciat el.  
 
 
Presedintele Barack Obama a mentionat in septembrie Ungaria printre tarile care reprima societatea civila. La inceputul lui decembrie, fostul candidat republican la Casa Alba John McCain a declarat despre Viktor Orban ca este un "dictator neofascist".
 
 
"Independenta Ungariei este atacata", a reactionat Orban pentru radioul public.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22