Vîlceanu (PNL): Guvernul a dat ordin să nu se mărească salariile bugetarilor din teritoriu

Redactia | 30.01.2019

Un deputat PNL acuză guvernul că ar fi dat dispoziție în teritoriu să nu se aplice OUG prin care se majorează salariile bugetarilor cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază pentru 2022 și cel din 2018.

Pe aceeași temă

„Dovada că ne îndreptam spre falimentul statului! Am intrat în posesia unui document al Casei Naționale de Pensii, prin care li se cere directorilor să nu emită deciziile privind majorarea salariilor prevăzute pentru anul 2019. Astăzi vă arăt cât de critică a ajuns situația din lipsa de responsabilitate și competență a Guvernului și că dincolo de sloganul «avem bani pentru plata pensiilor și salariilor» este o prăpastie în care România poate să cadă”, scrie deputatul PNL Dan Vîlceanu pe contul său de Facebook.

„În urmă cu câteva luni am făcut o postare în care vă spuneam că rectificarea bugetară a fost făcută prost și în bugetul de pensii nu sunt bani pentru toate pensiile aflate în plată. Guvernul a negat informația, dar în același timp, folosea pentru prima dată în istoria României, banii din fondul de rezerva la dispoziția Guvernului pentru plata pensiilor. Intrăm în luna februarie și România nu are buget. Ne împrumutăm tot mai mult și mai scump și nu pentru investiții, ci pentru a plăti pensiile și salariile. Așa a ajuns țara noastră după doi ani de guvern PSDragnea și Tariceanu”, mai scrie Vîlceanu.

În documentul postat de liberal se poate citi: „Vă rugăm prin prezenta să NU procedați la emiterea pentru personalul din subordine a deciziilor privind majorarea (OUG 114/2018) cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018, până la noi dispoziții”.

Ulterior, deputatul PNL a venit cu o altă postare, în care acuză Executivul că, pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar pentru 2018, „a fost dispusă amânarea plății unor sume pentru anul 2019”.

„Iată cum Casele teritoriale de asigurări de sănătate le solicită medicilor de familie să refacă facturile pentru luna decembrie pentru că au rămas fără bani. Acesta este motivul pentru care Guvernul PSDragnea-Tăriceanu au întârziat atât de mult bugetul pe 2019. Avalanșa de datorii neachitate și cifrele măsluite îi ajung din urmă”, mai scrie Vîlceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22