Pe aceeași temă
De 5 ani, in fiecare joi, de la ora 14 la ora 16! Pentru ca la ora 16 portiile de mancare calda trebuie sa ajunga la beneficiarii care le asteapta.
Au pornit la drum in urma cu 5 ani, putini dar dornici sa ofere cate o portie de mancare calda pentru 50 de clujeni batuti de soarta. Acum, reteaua este formata din sute de voluntari din mai multe orase si mii de donatori anonimi. "Lumea nu e chiar atat de egoista cum se spune. O portie de mancare gatita de noi costa cam 2 lei, cu 10 de lei hranesti 5 oameni", explica George Jiglau, unul dintre initiatorii proiectului "O masa calda".
”Proiectul "O masa calda" a inceput acum aproape 5 ani, in iunie 2013, la Cluj, cu un grup de 50 de beneficiari pentru care gateam in fiecare joi, intre 2 si 4, iar la ora 4 imparteam mancarea. Era un grup de oameni care se adunau in centrul Clujului si colega mea Cosmina Paul s-a gandit ca putem sa ii ajutam cu o masa. A facut cerere catre primarie, care ne-a dat acces la cantina sociala, chiar acolo, in Piata Muzeului. Asa a inceput.
Treptat, am continuat sa facem acelasi lucru in fiecare joi, la ora 4. A inceput sa afle lumea despre noi, au inceput sa apara grupuri noi de beneficiari care ne cereau ajutorul, au inceput sa apara donatii care ne-au creat un buget si treptat, treptat ne-am extins in Cluj. Cosmina s-a mutat la Bucuresti si a dus proiectul si acolo, apoi grupuri din alte orase s-au alaturat si ele. In felul asta, continuand sa gatim in aceste orase o data pe saptamana, s-a ajuns cam la 900 de portii saptamanal, deci cam tot atatia beneficiari”, spune profesorul Jigjău, intervievat de Ziare.com.
Citește povestea integrală și interviul pe Ziare.com