Violențele jandarmeriei: Bădulescu, așteptat la Parchet după ce-a spus că i-a mințit pe anchetatori

Redactia | 04.02.2019

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu este aşteptat luni, la Parchet, după ce a spus că a minţit când a fost audiat în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018 pentru a face jocul PSD.

Pe aceeași temă

UPDATE - ”Ceea ce le voi declara astăzi procurorilor nu are legătură cu declaraţia ce am dat-o deja, este în completare. ...Credeţi că dacă spuneam că am completări, sforarii care sunt în spate ne-ar mai fi lăsat să fim astăzi aici”, le-a declarat el jurnaliștilor, citat de Digi 24.

De asemenea, el a distribuit ziariştilor coli de hârtie pe care era scris conţinutul articolului 404 din Codul Penal, referitor la comunicarea de informaţii false: „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

***

„Am fost chemat luni la ora 10 la Parchetul Militar. (...) Ceea ce voi declara la parchet este o chestiune pe care trebuie să o lămuresc acolo. În acest moment nu mai pot face declaraţii în spaţiul public", a anunţat Aurelian Bădulescu, potrivit News.ro.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, vineri, in legatura cu afirmatia potrivit careia a mintit la Parchet cand a fost audiat in legatura cu protestele din 10 august, ca a fost un vector de a atrage atentia asupra unei situatii.

"Daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat", a spus Badulescu, citat de ziare.com.

"Am preferat sa spun acel termen, ca am mintit. Trebuie sa stiti ca este un vector de a atrage atentia asupra unei situatii, pentru ca, daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat.

Situatia de pe data de 10 aduce noi situatii la cunostinta Parchetului, care va trebui, in urma acestor declaratii pe care le voi da si care nu au avut legatura cu ce m-au intrebat procurorii la acel moment, sa porneasca pe alte piste pentru a identifica, in opinia mea, daca sau nu 10 august 2018 a fost creatia lui Liviu Dragnea", a spus Badulescu.

Intrebat daca interventia jandarmilor a fost legala, Badulescu a spus: "In acea zi, Jandarmeria a fost folosita intr-un joc in care oamenii au avut de pierdut - atat jandarmii, cat si oamenii care au intrat in contact cu jandarmii".

In plus, viceprimarul Badulescu sustine ca discursul public a avut doar rolul de a muta atentia catre Jandarmerie de la cel care a fost "creierul acestei miscari".

"Niciodata sa nu uitati: revolutiile si miscarile de strada au un epicentru. Politicul", a mai spus Badulescu.

Bădulescu a declarat miercuri seară, la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august, declaraţia fiind făcută în contextul retragerii sprijinului politic de către PSD Bucureşti.

„Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (...) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu după ce PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic..

El a mai spus ca sunt lucruri pe care de acum incolo va trebui sa le lamureasca cu cei care se ocupa de ancheta.

El a mai sustinut ca i s-a cerut de la partid, "in schimbul unor foloase", respectiv "numirea pe functii sau numirea altor persoane in functii", sa nu o mai sustina pe Gabriela Firea, sa schimbe majoritatea in CGMB.

Reactia lui Aurelian Badulescu vine dupa ce Comitetul Executiv al PSD Bucuresti s-a intrunit, miercuri, pentru a-i retrage sprijinul politic viceprimarului Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22