Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, validată președinte interimar al PNL București

Dora Vulcan | 25.06.2019

Decizia a fost luată marți de Biroul Politic Executiv al PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi, în urma eșecului la europarlamentarele din 26 mai.

Pe aceeași temă

Propunerea a fost făcută de Ludovic Orban și a primit doar două voturi împotrivă și două abțineri.

"Voi lua decizii pe argumente concrete, fără emoţie.

Niciun coleg care vrea să facă treabă în PNL, care vede în această asumare pe care o fac asumarea unui om care vrea să pună PNL pe locul în care să fie respectat, să nu îşi facă probleme că voi lua vreo decizie emoţională.

Vom avea toleranţă zero faţă de PSD în ceea ce priveşte abuzurile şi modul în care risipeşte banii publici. Orice proiect care duce la risipa banilor publici, orice proiect care se ia în interesul unora va beneficia de cea mai dură opoziţie. Vom urmări cu atenţie orice propunere a PSD", a declarat Violeta Alexandru, după validarea sa în funcția de președinte interimar al PNL București.

În vârstă de 43 de ani aceasta a absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Științe Politice, cu licență în Științe Politice (1999-2002), cursuri absolvite la Facultatea de Științe Politice, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.

Ulterior, a făcut un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un alt master în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor, Ambele la SNSPA.

Între 1994 şi 1997 a activat în Asociaţia Pro Democraţia în funcţia de coordonator relaţii publice, apoi între 1997 şi 1999 a îndeplinit funcţia de consilier, Departamentului de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni, în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

După plecarea din această funcţie a revenit în Asociaţia Pro Democraţia unde a îndeplinit funcţia de director executiv. Apoi a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a fost director până în noiembrie 2015.

Institutul pentru Politici Publice este unul dintre cele mai active ONG-uri ce militeaza pentru cresterea calitatii proceselor de elaborare a politicilor publice in Romania.

În noiembrie 2015 a fost aleasă de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social.

După perioada petrecută în guvernarea tehnocrată, s-a înscris în PNL unde a activat în organizaţia Sector 1 unde a fost şi vicepreşedinte.

A candidat şi pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu a ajuns în Parlamentul European, fiind plasată pe locul 12 al listei de pe cae au intrat doar primii 10 candidaţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22