Viorel Cataramă, dosar penal după ce s-a dus la Bărbulești special ca să se infecteze cu SARS-CoV-2

Laurentiu Gheorghe | 08.05.2020

Omul de afaceri și politician, fost candidat la președinție, Viorel Cataramă, s-a ales cu dosar penal sub acuzația de zădărnicirea combaterii bolilor după ce s-a îmbrățișat cu un bărbat cu Covid-19.

Pe aceeași temă

Anunțul prezenței sale la Bărbulești a fost făcut pe pagina de Facebook unde a explicat că după vizită a mers să se izoleze acasă. Gestul său are rostul de a demonstra conspirația privind Covid-19 în scopul de a falimenta economia națională.

„Am ferma convingere ca nu voi pati nimic si voi putea demonstra ca falimentarea Romaniei si suprimarea drepturilor si libertatilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovati vor trebui sa răspundă mai devreme sau mai tarziu!” a precizat Cataramă.

Soția sa, medicul Adina Alberts, a scris la rândul ei că nu este de acord cu gestul lui Cataramă și că pleacă de acasă împreună cu fiul ei pentru a nu se infecta cu SARS-CoV-2.

”Eu sunt total împotriva unei astfel de abordări. Încă nu ne cunoaștem îndeajuns inamicul. Încă nu avem definit un medicament eficace. Este ceva nou, perfid, instabil. Riscul e prea mare. Chiar dacă cercetările mele frenetice în a găsi, de fapt în a intui soluții rapide anti-Covid, m-au condus către niște descoperiri surprinzătoare care m-au făcut să mă întreb dacă lumea medicală mondială chiar «e sănătoasă la cap» (dacă îmi permiteți un limbaj colocvial) și, chiar dacă toți am început să simțim că parcă ceva nu este în regulă cu această pauză mondială impusă, totuși cred că noi nu trebuie să fim subiecți în astfel de experimente.” a explicat Alberts.

Comunicatul integral al Parchetului:

„Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 C.p.

În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. – I.P.J. Ialomița s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19.”

Dosar ilegal

Viorel Catarmă nu este însă impresionat de faptul că este anchetat de procurori, într-un dosar pe care îl consideră „ilegal”:

„Eu nu cred că acel dosar e legal. Acum e o modă să se deschidă dosare penale. (...) Prevenția înseamnă altceva. Mor mai mulți oameni decât de cornonavirus că nu au acces la sănătate. Dacă am merge pe varianta asta ar trebui să anulăm circulația mașinilor pentru că în România se moare mult în accidente de mașină”, a declarat Viorel Cataramă la România TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22