Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Giga TV. Decizia nu e definitivă

Redactia | 24.12.2019

Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul intervențiilor pentru licența Giga TV.

Pe aceeași temă

În același dosar, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a primit 3 ani și 9 luni de închisoare, iar fosta șefă a CNA Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susţineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Decizia poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București.

Minuta Tribunalului București

1. condamna pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA la pedeapsa principala rezultanta de 4 ani si 4 luni inchisoare.
aplica inc pedepasa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si g din C.p., pe o periada de 2 ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
2. condamna pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare.
aplica inc HREBENCIUC VIOREL pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.
3. condamna pe inculpatul STEFAN GHEORGHE la pedeapsa principala rezultanta de 3 ani si 9 luni.
aplica inculpatului STEFAN GHEORGHE pedeapsa complementara rezultanta a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a si b din C.p., pe o periada de 4 ani si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 lit. c din C.p. anterior, rap. la art. 12 din legea nr. 187/2012, pe o perioada de 3 ani
4. condamna pe inculpata IORGA NARCISA – CLEMENTINA la pedeapsa principala de 3 ani inchisoare
aplica inc IORGA NARCISA – CLEMENTINA pedeapsa complementara de interzicerea exercitarii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a, teza a II-a si b din C.p., pe o perioada de 2 ani.

Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. ANTENA 3 S.A.
Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului, la plata catre partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20.000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).
Admite in parte actiunea civila exercitata de partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.
Obliga pe inculpata GEORGESCU LAURA – CORINA, in solidar cu partea responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului la plata catre partea civila S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A., a sumei de 10000 lei cu titlu de despagubiri civile, reprezentand prejudiciu cauzat din savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (contravaloarea amenzii aplicate).
Respinge in rest, ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile S.C. ANTENA 3 S.A si S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A.
Constata ca persoanele vatamate S.C. CABLE CHANNEL S.A. – RTL II si S.C. Estrada TV S.R.L. nu s-au constituit parti civile.
Respinge ca neintemeiate actiunile civile formulate de partile civile B1TV Channel S.R.L., S.C. SOTI Cablu Neptun S.R.L., S.C. ETNO Folclor Media S.R.L. si S.C. REAL TOP Media TV S.R.L.

Mentine sechestrul asigurator in vederea repararii pagubei produse prin infractiune (30000 lei) si a cheltuielilor judiciare (25000 lei).
Cu apel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22