Viorica Dăncilă ar obține puțin peste 6,7% la prezidențiale, 24% la capitolul încredere

Dora Vulcan | 11.07.2019

Premierul Viorica Dăncilă se află pe ultimele locuri în intenția de vot la alegerile prezidențiale în singurul sondaj de opinie făcut public care a măsurat-o și pe șefa PSD.

Pe aceeași temă

Astfel, potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat în luna iunie la comanda Europa FM, Viorica Dăncilă era cotată cu 6,7% din intențiile de vot, situându-se pe locul cinci în clasamentul posibililor prezidențiabili, amintește G4Media.ro care face o trecere în revistă a datelor din sondajele ultimelor luni care o privesc și pe Dăncilă, înainte ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să ajungă la pușcărie.

În același sondaj IMAS de luna trecută, președintele Klaus Iohannis domină clasementul, cu 42,4% în intențiile de vot, la mare distanță de următorul clasat, Călin Popescu Tăriceanu, cotat cu 15,5%.

Un alt sondaj făcut public în care a fost măsurată Viorica Dăncilă a fost realizat de CURS în ianuarie și februarie 2019. Studiul a urmărit încrederea în personalitățile politice, nu intenția de vot în alegeri. Astfel, potrivit sondajului CURS, Dăncilă se află undeva la mijlocul clasamentului, cu 24% părere bună și foarte bună și 72% părere proastă și foarte proastă.

***

Pentru prima dată, Viorica Dăcilă a declarat joi că ia în calcul să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale dacă va fi desemnată de către partid.

Dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi. Nu vreau să dau impresia că sunt un om laș”, a spus Dăncilă.

Cu toate acestea, Dăncilă a subliniat că dorește ca PSD să aibă un candidat pe care ea să-l susțină din poziția de premier și lider al social-democraților.

Viorica Dăncilă se află de ceva timp într-o campanie de imagine, așa cum a fost acțiunea de autopromovare cu plimbarea în picioarele goale pe plaja din Sulina și partida de ping-pong cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Surse din PSD declarau că la alegerile prezidențiale, PSD va concura cu tandemul Teodorovici – președinte și Dăncilă – premier, însă rolurile se pot inversa.

Dăncilă anunțase cu o săptămână în urmă că nu vrea să candideze la prezidențiale. Cu toate acestea, și numele său este măsurat în sondajul intern al PSD pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, dar în calitate de președinte de partid, alături de numele potențialilor candidați (Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor).

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 august.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22