Viorica Dăncilă, candidatul oficial al PSD: Am încredere în mine și în colegii mei. Sunt onorată

Laurentiu Gheorghe | 23.07.2019

CEx a desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Primarii vor avea normă de voturi iar cine va mai critica partidul sau candidatul ales vor fi sancționați.

Pe aceeași temă

După ce Viorica Dăncilă a fost validată și de Comitetul Executiv al PSD candidatul partidului la alegerile prezidențiale, mai trebuie doar asumarea de către Congresul PSD din 3 august, care va avea și rolul de lansare în campania electorală a lui Dăncilă.

Noul lider al PSD a declarat după ședința CEx care a propulsat-o în cursa pentru Cotroceni că are șansa ei de a-l învinge pe Klaus Iohannis, că are încredere în colegii săi și că „cetățenii pot avea încredere că este timpul unui președinte al României femeie". De asemenea, Viorica Dăncilă a anunțat că social-democrații care vor critica în spațiul public partidul sau pe ea, în calitate de candidat PSD la prezidențiale, vor fi sancționați, susținând că „orice pas greșit va fi decontat de partid”.

Principalele declarații ale premierului Viorica Dăncilă, după ce a fost nominalizată candidata PSD-ului în cursa alegerilor prezidențiale:

  • În CEx colegii au propus adoptarea unei rezoluții care să cuprindă un aspect important pentru partidul nostru, și anume faptul că intrând în logica campaniei electorale este important ca opiniile noastre, fie că ne plac sau nu, în democrație trebuie să își exprime fiecare opinia, dar să fie exprimate în cadrul forurilor statutare.

  • Cei care vor ieși în spațiul public cu diferite afirmații, opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidențiale, să fie sancționați în CEx.

  • Orice pas greșit va fi decontat de partid și trebuie să dăm dovadă de unitate.

  • Sunt convinsă că fiecare coleg va fi foarte implicat, că PSD are puterea să câștige aceste alegeri și că implicarea fiecăruia va fi un pas spre câștigarea alegerilor.

  • În Biroul Permanent Liviu Pleșoianu a avut un vot. Tot în BPN, Gabriela Firea s-a retras din această cursă pentru prezidențiale.

  • Este un vot care mă onorează. Am încredere în mine, în colegii mei, am încrederea că vom câștiga încrederea românilor și că vom putea câștiga.

  • Vom merge pe un mesaj de încredere, în care să se regăsească marea parte a românilor.

  • Trebuie să creăm același val de credibilitate pe care l-am avut în 2016.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri:

Q: Credeți că aveți șanse mai mari decât Klaus Iohannis, care sunt atuurile dumneavoastră? Nu toți colegii vă susțin, Paul Stănescu a votat împotrivă, susținând că sunteți urâtă de români pentru că sunteți asociată cu Liviu Dragnea.

A: A fost opinia domnului Paul Stănescu, nu vreau să o comentez, i-am răspuns la aceste lucruri și cred că după ce i-am răspuns ar trebui să se îndepărteze de această opinie pe care a avut-o în Comitetul Executiv Național.

Da, cred că am șanse și cred că am șanșe și în fața președintelui Klaus Iohannis pentru că întotdeauna am demonstrat că pot fi și premierul tuturor românilor, deci pot fi președintele tuturor românilor.

Am demonstrat că pentru mine este important consensul, este important echilibrul, este importantă solidaritatea. Cred că în acest moment de acest lucru au românii nevoie.

Cred că perioada în care împărțim românii în românii mei și românii altor partide, în Guvernul meu și guvernul altora trebuie să înceteze.

Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni, și nu prin jigniri sau violență verbală.

Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte trebuie să fie președintele tuturor românilor și că pentru prima dată în istoria acestei țări putem avea un președinte femeie.

Dacă am fost primul primul premier femeie, primul președinte de partid femeie, primul președinte care a condus presedinția Consiliului UE, cred că cetățenii pot avea încredere că este timpul unui președinte al României femeie.

Q: Le-ați spus colegilor că 6 luni ați fost izolată la Victoria. De ce ați acceptat?

A: Aceste explicații le-am dat în forul statutar. Nu vreau să mă raportez la trecut, pentru mine important este prezentul.

Am învățat din greșelile trecutului, dar cred că nu ne ajută dacă aducem în prim-plan lucrurile plăcute sau mai puțin plăcute.

Trebuie să ne asumăm istoria acestui partid, pornind de la Gherman, de la Iliescu, Năstase, Ponta, Geoană, Dragnea. Toți au fost președinții partidului cu lucruri bune și rele. Din punct de vedere guvernamental, acest guvern a fost eficient

Q: OUG 114 este eficientă?

A: OUG 114 a avut și lucruri bune. Haideți să ne uităm la sectorul construcțiilor, la pensii. S-a greșit că nu a fost înainte un dialog cu toți actorii și am cerut miniștrilor să nu mai vină cu proiecte nediscutate înainte. Am făcut modificări pe OUG 114.

Am fost singurul prim-ministru care mi-am asumat greșelile și am încercat să le îndrept. Faptul că eu candidez înseamnă că îmi asum conducerea partidului spre o victorie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22