Viorica Dăncilă despre Iohannis: Singura lui realizare e că a dat jos un guvern legitim

Laurentiu Gheorghe | 13.11.2019

Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a susținut o declarație de presă la sediul PSD, citând după o foaie în care l-a invitat pe Iohannis, duminică, la TVR pentru o dezbatere „în fața întregii țări”.

Pe aceeași temă

Declarația lui Dăncilă, ținută la ora 20:00 la sediul PSD din Kiseleff este răspunsul la conferința de presă ținută de Klaus Iohannis în care a ținut să explice de ce nu vrea s-o legitimeze pe candidata PSD prin acceptarea unei dezbatere. De asemenea, Iohannis a mai spus, din nou, că Dăncilă a participat la toate mârlăniile pesediste.

Șefa PSD a fost foarte nervoasă pe parcursul declarației de presă și cât a luat câteva întrebări dela jurnaliștii prezenți, plecând însă când s-au pus și întrebări mai incomode. În general, răspunsurile au fost lungi și în general repetând clișeele propagandei social-democrate: pensii, salarii, români, dezbinare, leneș, realizări etc.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

 • Am vazut ca domnul Iohannis a prins glas. Am vazut singura conferinta de presa din mandatul de presedinte. Am vazut un presedinte care ne spune ca singura realizare este ca a dat jos un guvern.

 • Vedem cum incearca sa negocieze pentru definitia democrtiei.

 • Vorbim despre doi candidati la prezidentiale. Pentru o tara intreaga, dar nu si pentru presedinte, este normal sa existe o dezbatere.

 • In 2014, Iohannis ne spunea ca o dezbatere este absolut necesara si asteptata de toti romanii. se pare ca multe s-au intamplat cu convingerile si principiile lui. Ne putem astepta sa ne spuna ca romanii nu mai merita nici sa isi exprime prin vot optiunea politica daca nu este cu partidul sau.

 • Le-a multumit doar celor care l-au votat, nu si celor care au iesit la vot. Daca nu voteaza PNL, romanii nu conteaza.

 • L-am vazut cum isi insuseste buna desfasurare a alegerilor din diapora, desi e meritul Guvernului dancila. Fie se vede undeva intr-o stratosfera, unde exista doar PNL, deasupra principiilor democratiei, Constitutiei si se teme de o confruntare directa cu mine.

 • O astfel de dezbatere ar demonta toata propaganda si tacaurilor la adresa mea. De aici acest refuz.

 • Am vazut ca dupa Guvernul sau, comisarul sau si Parlamentul sau, vrea si dezbaterea sa. Eu imi doresc sa vina la o dezbatere in fata tuturor romanilor, nu sa tina un monolog in fata apropiatilor sai. Are aceasta sansa duminica aceasta.

 • Am primit o invitatie duminica la TVR. Duminica nu are prevazute evenimente. Il invit asadar la TVR sa ne prezentam amandoi viziunea pentru urmatorii 5 ani. II voi da de pe acum subiectele, sa aiba suficient timp sa isi pregateasca raspunsurile.

 • Domnule presedinte, iata subiectele de duminica: Ati promis ca veti renunta la imunitate. De ce ati mintit? Credeti ca meritati voturile romanilor? Ati facut promisiuni mari, de ex intrarea in Schengen. E normal sa nu va respectati a ngajamentele si sa cereti un al doilea mandat? E normal sa vorbiti despre justitie si integritate cand aveti o problema cat casa?

 • De ce ati luat in deradere pactul pentru bunastare propus de PSD? De ce nu ati acordat niciun interviu in acesti cinci ani? Nicio vorba despre ce ati facut in acest mandat.

 • Domnule Iohannis, chiar nu va ingrijoreaza absenta din costumul de președinte?

 • Nu am nevoie de aprecierea domnului Iohannis, ci de a romanilor.

 • (Despre ceas) Este un ceas primit de la sotul meu. Nu valoreaza mai mult de 5 mii de euro, de aceea nu l-am trecut in declaratia de avere.

 • Cum sa vii sa spui sa se desființeze un partid politic? Este o declaratie extremista, un discurs extremist.

 • Nu spun ca a fost un guvern perfect, dar aproape tot ce ne-am asumat am realizat. Mai aveam inca un an de guvernare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22