Viorica Dăncilă îi va transmite lui Klaus Iohannis invitație oficială pentru o dezbatere electorală

Laurentiu Gheorghe | 11.11.2019

Viorica Dăncilă a declarat că va trimite luni sau marți o scrisoare oficială pentru a îl invita pe șeful statului Klaus Iohannis la o dezbatere electorală, prima din această campanie prezidențială.

Pe aceeași temă

„Eu chiar de azi îl invit pe domnul Iohannis la o dezbatere unu la unu, o dezbatere în care în primul rând trebuie să vorbim despre ceea ce am realizat. Dl Iohannis cât a realizat din ceea ce a promis, iar eu să spun ce am făcut cât am fost premierul României”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la sediul PSD, transmite Mediafax.

Liderul social-democraților a adăugat că președintele Klaus Iohannis are obligația față de români să participe la o dezbatere înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Da, voi face și un demers oficial. Îi voi adresa o scrisoare oficială domnului Iohannis. Azi, mâine o să trimit și scrisoarea. Când dorește dumnealui. E o obligație față de români. Spunem ceea ce am realizat și ce ne propunem pentru perioada următoare”, a completat Dăncilă.

Dăncilă, întrebată dacă va cere susținerea altor candidați: Vreau să am această discuție cu românii

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă va cere susținerea vreunuia dintre ceilalți candidați în turul al doilea, ea susținând că vrea să se adreseze în primul rând românilor. "Eu vreau să am această discuție cu românii. Lor o să mă adresez. Cred că niciun lider nu poate să spună - veniți și votați cu X. Eu cred că trebuie să generez încredere în rândul românilor. Îl cunosc pe domnul Diaconu, pe o parte dintre lideri. V-am spus, eu o să mă adresez românilor pentru că încrederea lor este importantă pentru mine”.

Chestionată dacă are un mesaj pentru diaspora, Viorica Dăncilă le-a "adus la cunoștință" că a luat măsuri pentru ei: "(...) Vreau să îi asigur că respectul meu este același și noi am fost cei care au creat condițiile pentru vot. Vreau să le aduc la cunoștință că am luat măsuri pentru ei, că am avut în vedere de fiecare dată românii din Diaspora și dacă într-adevăr țin la țara lor, dacă într-adevăr se gândesc să se întoarcă acasă, trebuie să ia în considerare și să îi susțină pe cei care au făcut lucruri bune pentru țară”.

Potrivit datelor BEC, în diaspora Klaus Iohannis a obținut aproape 53% din voturi, Dan Barna - peste 27,5%, Theodor Paleologu - 6,4%, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut doar 2,7% din voturi.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22