Viorica Dăncilă îl cheamă din nou la o dezbatere pe Klaus Iohannis: Dispreț față de apelul românilor

Laurentiu Gheorghe | 22.11.2019

Candidatul PSD marjează până în ultima zi pe confruntarea cu Iohannis pe care acesta o refuză. „Ce ne ascunde dl Iohannis?” a scris Dăncilă pe Facebook.

Pe aceeași temă

În ultima zi de campanie electorală înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, candidatul PSD la președinție Viorica Dăncilă îl invită, din nou, pe președintele Klaus Iohannis la o confruntare, la Palatul Parlamentului, susținând că echipa ei încearcă să ia legătura cu staff-ul contracandidatului. Șeful statului a precizat, în repetate rânduri, că refuză orice dezbatere cu liderul unui „partid care a guvernat împotriva românilor”.

„Dragi jurnaliști, Dragi formatori de opinie, Indiferent de opțiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteți de acord cu toții că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu și-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înțeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis. Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreț și lipsă de reacție la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Ea susține că este gata de o confruntare până în ultima clipă: ”Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire. PS: Chiar și în ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune românilor, la fel de obsesiv și stupid, că au de ales între dumnealui și PSD. Nu, domnule președinte! Românii au de ales între un om care fuge de întrebări și unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări”.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reacționat rapid după scrisoarea deschisă adresată de Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis, precizând că președintele participă, de la ora 17.00, la o întâlnire cu alegătorii din Bacău, după ce joi a fost la Galaţi. Prim-vicepreședintele PNL a comentat și declarația lui Dăncilă cu privire la lovitura de stat din 10 august.

„Surprizele vor fi unele plăcute pentru românii din Bacău, spre exemplu, pentru că ne aflăm în drum spre Bacău. (...) Vorbeam aici de lebăde negre, de dezbatere. Am înțeles că dna Dăncilă ne-a transmis o scrisoare de amor, după ce ieri a recunoscut că nu a fost o lovitură de stat, a aflat și ea că nu a fost o lovitură de stat. A fost o mare recunoaștere a doamnei Dăncilă, în sfârșit, cu privire la 10 august. Am fost în Maramureș în această campanie dintre cele două tururi, am fost în Bistrița, am fost în Prahova, am fost la Galați ieri (...) noi ne întâlnim cu cetățenii. Dna Dăncilă stă între patru pereți pentru că nu are nici ce să le spună cetățenilor și îi este și frică să dialogheze cu românii. Noi stăm între oameni”, a spus Rareș Bogdan, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22