Viorica Dăncilă l-a lansat „la apă” la Sulina pe candidatul PSD la prezidențiale: Eugen Teodorovici

Laurentiu Gheorghe | 08.07.2019

Sâmbătă, la Sulina, premierul Dăncilă, însoțită de mai mulți mai miniștri, a deschis tabăra de vară pentru copii din diaspora. A jucat ping-pong și a mers desculță prin nisip alături de Teodorovici.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă, îmbrăcată într-o rochie vaporoasă și înflorată a făcut un exercițiu de imagine la Sulina, alături de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ales la Congres președinte executiv al PSD.

Dăncilă, escortată de Eugen Teodorovici și omniprezentul Mihai Fifor, secretar general al PSD și purtător de cuvânt, s-a plimbat desculță pe plajă. Ea a jucat și ping-pong, la Sulina, cu Eugen Teodorovici, iar când ministrul a ratat o minge, Dăncilă a spus, râzând, cu paleta în mână: "Vă anunț prima remaniere”.

Eugen Teodorovici a jucat și fotbal, cu ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Cu această ocazie, Dăncilă și Teodorovici și-au amintit cum se distrau când erau copii săraci: "Încercam să îi povestesc doamnei prim-ministru despre Sulina, cum eu, acum mulți ani de zile, veneam an de an la această tabără, în zonă, pescuiam, mâncam ce găteau localnicii, ciorba de pește cu apă de Dunăre are cel mai bun gust. Doamna premier mi-a spus: «Măi, Eugen, tu îmi spui mie? Eu știu de ani de zile. Eu veneam aici, la Sulina, înotam». Mi-a povestit că mergea la sala de sport. Trebuie să aducem aceste obiective la forma inițială și să vă bucurați toți de ceea ce e aici, la Sulina”, le-a spus Teodorovici copiilor de la școala de vară, potrivit Mediafax.

Reacții față de tandemul Dăncilă-Teodorovici

Traian Băsescu scrie pe Facebook că imaginile cu liderii PSD, jucând ping-pong, mergând desculți pe plajă și intrând cu picioarele în mare, jucând fotbal reprezintă campania pentru „recuperare de imagine” a tandemului care candida la alegerile prezidențiale, cu Eugen Teodorovici candidat, susținut de premierul Dăncilă.

"Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria

Tot weekend-ul, pe toate televiziunile am avut parte de imaginile destinate să-i umanizeze pe liderii PSD. N-aş spune că este cel mai rău lucru pentru nişte politicieni hotărâţi să schimbe imaginea partidului de guvernământ", a scris europarlamentarul PMP și fost președinte.

Traian Băsescu a indicat că parte a procesului de „umanizare" a liderilor PSD a reprezentat-o şi o întâlnire avută de ei cu primarii, cărora le-au dat, însă, doar „vorbe frumoase".

"Actorii principali ai filmărilor Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici s-au «bălăcit» cu picioarele în mare pentru a-şi trata bătăturile, au jucat împreună tenis de masă, au respirat împreună briza sărată a mării după care au avut şi o întâlnire cu primarii cărora le-au mai pansat” nevoia de bani cu ceva vorbe frumoase".

Băsescu mai spune că oricum PSD nu are candidati mai buni pentru Palatul Cotroceni și palatul Victoria.

"Unii au tratat întâmplarea ca fapt divers, alţii au fost răutăcioşi la adresa Vioricăi şi a lui Eugen iar alţii au criticat apariţia. Fiecare după gustul lui.

În realitate, am avut ocazia să vedem «la lucru pentru recuperare de imagine» tandemul care va reprezenta PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale: Teodorovici pentru Cotroceni şi Dăncilă pentru Victoria.

Vrea, nu vrea partidul, asta e ! Şi dacă nu vrea partidul, are soluţii mai bune?", a scris Băsescu.

SOV i-a dedicat lui Dăncilă o poezie

„Printre nobilii locali,

Înotând ca o meduză

Îmbrăcată doar în fustă

Și c-un ochi privind confuză

Viorica Ot-Bârzoi

Dă drumul la țuțuroi

Sar lovele, sar scântei,

Într-o mare de viței

Care-mpung și fac ca dracii

S-ajungă la țâța vacii...”

Sorin Ovidiu Vîntu a critică dur pe Dăncilă pentru că i-a cumpărat pe aleșii locali cu noul Cod Administrativ care le conferă pensii speciale și îi scutește de răspunderea penală pentru actele pe care le semnează.

Că pesedistii și-au ales drept căpetenie o mămăica al cărei IQ nu știu dacă îi depășește numărul de la pantofi, este problema lor. Că această mămăică este și premierul României, este problema tuturor. Modul în care individa asta își bate joc de banii adunați cu atâta greutate în vistieria țării este de-a dreptul criminal. Am rămas cu gura căscată când am aflat că de pensiile speciale se vor bucura nu doar prostovanii din Parlament, ca până acum, ci și micii găinari locali care își arogă calitatea de primi cetățeni ai localităților pe care le patronează.

Să le mai dai acestor indivizi care reprezintă temelia corupției și pensii speciale, este nu doar o risipă șocantă, ci și o bătaie de joc la adresa inteligenței tuturor cetățenilor din această țară, la adresa noțiunii de bun simț, la adresa valorilor ideologiei de stânga pe care azi o reprezintă în noua calitate cu care au învestit-o șefii ei din tot felul de servicii.”, scrie Vîntu pe Facebook.

Digi24.ro confirmă pe surse candidatura lui Teodovici

„După ce l-a impus pe Eugen Teodorovici la Congresul PSD în funcţia de preşedinte executiv, Viorica Dăncilă e decisă să meargă pe mâna ministrului de Finanţe şi pentu candidatura la prezidenţiale. Sondajele pe care le realizează partidul, şi care vor fi prezentate parţial săptămâna viitoare sunt doar de faţadă, spun surse din PSD, prezidenţiabilul partidului fiind deja decis”, scrie Digi24.ro.

„În campanie, Teodorovici ar putea folosi mesajul pe care l-a purtat inclusiv pe tricoul cu care a plimbat-o pe Dăncilă pe malul mării: #insistpentruRomânia. Paradoxal, tema referendumului pentru justiţie ar putea fi folosită de PSD în campanie prezidenţială. Viorica Dăncilă intenţionează să solicite partidului convocarea unei sesiuni extraordinare pentru punerea în acord a rezultatului referendumului, iar un nou referendum pentru modificarea Constituţiei ar urma să fie organizat în aceeaşi zi cu primul tur al alegerilor prezidenţiale”, conchide Digi24.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22