Viorica Dăncilă pe aceeași lungime de undă cu Codrin Ștefănescu: Ne ia dracu’ pe toți

Laurentiu Gheorghe | 21.07.2019

Codrin Ștefănescu, apropiat al fostului el lider maximo, Liviu Dragnea, a reacționat duminică pe Facebook la anunțarea oficială a candidaturii lui Dan Barna la prezidențiale: Ne ia dracu’ pe toți!

Pe aceeași temă

„Sistemul și-a anunțat astăzi decizia. Barna candidat la prezidentiale și Ciolos premier! Totul decurge conform planului trasat. Ca să ne ia dracu’ pe toți!”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Liderul actual al PSD, Viorica Dăncilă, nu s-a lăsat mai prejos și a lansat atacuri violente - chiar dacă Dragnea spunea că e neconflictuală - la adresa fostului premier și comisar european, Dacian Cioloș, pe care îl acuză că a avut realizări „zero”, iar guvernările de dreapta au procedat doar la „tăieri” de salarii și pensii, „închideri de școli și spitale” și amenință electoratul PSD-ist asupra ascensiunii unui „partid nou”, care dorește „tot ceea ce nu se potriveşte poporului român” şi „urăşte foarte mult”, confundând ca de obicei, România cu PSD.

„Despre ce realizări putem vorbi atunci când am avut Guvernul tehnocrat, guvern zero, cu zero realizări? Despre ce rezultate putem vorbi atunci când am avut guverne de dreapta? Despre tăieri, despre închideri de şcoli şi spitale, despre lipsa de respect pentru cei care au realizat ceea ce acum avem în România şi care merită mult respect din partea noastră?”, a spus Dăncilă la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Mureş.

Dăncilă și iubirea de PSD

Ea a spus că în România există „foarte multă dezbinare, ură, interese, lucruri care nu caracterizează românii”.

„Am văzut în ultima perioadă foarte multe lucruri urâte, lucruri care efectiv nu ne plac şi nu plac multor români. Unii au venit cu proiecte, cu realizări, alţii au venit cu ură şi jigniri. Cred că este timpul să spunem stop, este timpul să aducem alături de noi pe cei care vor să contribuie la dezvoltarea acestei ţări. Jignirile, ura nu ţin loc de proiecte.(…) Avem nevoie de oameni care iubesc oamenii. Am văzut acum un partid nou care ne propune să trăim în grupuri, care ne propune tot ceea ce nu se potriveşte poporului român, e un partid care urăşte foarte mult, iar ura atrage ura. Nu putem accepta ca în România să implementăm ura, să facem din urmă deviza noastră naţională”, a adăugat Viorica Dăncilă.

****

Președinții USR și PLUS, Dan Barna și dacian Cioloș, au anunțat duminică, oficial, rezultatele negocierilor dintre cele două partide: Barna va fi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale, în vreme ce Cioloș va viza postul de prim-ministru într-o viitoare guvernare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22