Viorica Dăncilă: PSD riscă să dispară de pe scena politică dacă pierde alegerile prezidențiale

Laurentiu Gheorghe | 02.09.2019

Președintele PSD i-a avertizat pe liderii social-democrați că dacă nu vor câștiga alegerile prezidențiale vor urma și alte înfrângeri până la dispariția partidului.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă a discutat luni cu deputații PSD despre refacerea majorității parlamentare după dezertarea ALDE de la guvernare pentru a evita reușita moțiunii de cenzură care va fi depusă de opoziție, dar și despre mobilizarea activului de partid pentru campania alegerilor prezidențiale, amenințându-i că dacă nu vor câștiga, va fi o problemă majoră din punct de vedere electoral la următoarele alegeri.

Surse participante la ședința grupurilor parlamentare PSD au declarat că Dăncilă le-a spus social-democraților că „dacă pierdem alegerile, dispărem". Întrebată dacă a făcut această afirmație, premierul a evitat sa confirme exact dar că le-a transmis parlamentarilor că trebuie sa fie uniti pentru a nu avea succes moțiunea de cenzură și să se mobilizeze pentru alegerile prezidențiale.

„De ce luati in calcul sa nu castigam? Am spus ca, daca nu castigam, vom avea o problema din punct de vedere electoral la urmatoarele alegeri. Nu stiu ce expresie am folosit (la intalnire - n.r.) . Am spus o realitate: daca rezultatul este slab, atunci este normal ca increderea in PSD va fi diminuata", a mentionat Dancila.

Intrebata cate voturi lipsesc PSD pentru a pica moțiunea de cenzură, Dancila a spus: "Nu am facut un calcul". Ea a adaugat ca are incredere in colegii sai.

Ea a mai spus ca nu negociază cu Pro Romania: "Nu am cedat in fata PRO Romania si nu fac negocieri cu Pro Romania", a precizat Dancila.

Viorica Dăncilă a participat la ședința grupului parlamentar PSD de la Camera Deputaților, de unde a plecat să discute și cu senatorii partidului.

De asemenea, premierul a avut luni o întâlnire și cu grupul minorităților naționale, pe care încearcă să îi convingă să susțină Guvernul la vot în Parlamentul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22