Viorica Dăncilă recunoaște că ar fi vrut să plece comisar european

Dora Vulcan | 07.10.2019

Viorica Dăncilă recunoaște că ar fi vrut să plece comisar european dar spune că și-ar fi dezamagit partidul, motiv pentru care a renunțat la această intenție.

Pe aceeași temă

„Din punctul meu de vedere aș fi plecat și atunci aș fi ocupat acest post, dar eu nu pot să îmi las colegii, să le zdruncin încrederea pe care mi-au acordat-o și voi merge alături de echipa mea până la capăt.”

Dăncilă a criticat și respingerea Rovanei Plumb susținând că nu a fost o abordare corectă și unitară.

„Altor candidați li s-a dat posibilitate să rezolve problemele care au fost indentificate, nou nu ni s-a dat această posibilitate. Veneam cu o altă nominalizare, dar trebuia să fie o abordare corectă și o abordare unitară.”

De asemenea, premierul susține că președintele Klaus Iohannis ar fi fost de acord cu cele două propuneri trimise inițial, asta deși, într-o discuție informală cu presă, Iohannis a spus că i-a comunicat premierului că Rovana Plumb și Dan Nica sunt două propuneri „proaste”, care riscă să fie respinse.

La mijlocul lunii trecute, Dăncilă spunea că este exclus ca ea să meargă comisar european.

"O susțin și pentru că am văzut în spațiul public că îmi pregătesc din nou portofoliu de comisar, vă asigur că nu este gând în acest sens, nici nu poate fi vorba. Sunt candidat pentru prezidențiale, nu pot să candidez și pentru Comisia Europeană și pentru prezidențiale așa că las portofoliu de comisar pentru că sunt convinsă că îl voi câștiga pe cel de președinte al României cu susținerea bineînțeles a cetățenilor", spunea Viorica Dăncilă pe 20 septembrie atunci când în spațiul public au apărut informații că și-ar dori postul de comisar european.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22