Viorica Dăncilă se debarasează de Anca Alexandescu, consilierul-locotenent impus de Liviu Dragnea

Laurentiu Gheorghe | 03.05.2019

Premierul Dăncilă a confirmat vineri că Anca Alexandrescu pleacă din Guvern dar că nu se află în conflict cu Liviu Dragnea cu care vrea să intensifice comunicarea în campania electorală.

Pe aceeași temă

Prezentă la sărbătorirea Zilelor Comunei Nucet, premierul Dăncilă a confirmat despărțirea de consiliera sa onorifică, dar care o însoțea ca o umbră în toate deplasările, afirmând că aceasta nu înseamnă că a intrat în conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu care „trebuie să intensificăm comunicarea”.

„Nu este niciun conflict între mine și liderul PSD, discutăm. Nu e un conflict. Suntem în campanie și e bine să avem o bună comunicare (...) Trebuie să intensificăm comunicarea”, a spus Dăncilă, întrebată de motivele deciziei de a nu mai colabora cu Alexandrescu. Însă nici nu a deliat motivele despărțirii de cel mai apropiat consilier.

Anca Alexandrescu a fost numită, în februarie 2018, de premierul Viorica Dancila în postul de consilier onorific, post neremunerat, potrivit deciziei publicate in Monitorul Oficial.

Anca Alexandrescu era considerată al doilea om de încredere al lui Liviu Dragnea pus s-o supravegheze pe Dăncilă, după Darius Vâlcov, eminența cenușie a PSD.

Este de așteptat ca Anca Alexandrescu să revină pe postul de consilier de imagine al lui Liviu Dragnea. În trecut ea i-a mai consiliat pe Adrian Năstase, Victor Ponta și Sorin Oprescu.

Este încă un semnal că în PSD se naște încă un pol de putere, Viorica Dăncilă dând în ultimul timp mai multe semnale de independență de liderul PSD Liviu Dragnea.

Cea mai gravă divergență dintre premier și Dragnea a fost refuzul de adopta modificările la Codurile penală prin ordonanțe de urgență, motiv pentru care fost nevoită să-l sacrifice pe ministrul Justiției, Tudorel Toader. A doua a fost opoziția de a accepta restructurarea Guvernului în locul remanierii, alegând să intre într-un dialog formal cu președintele Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22