Viorica Dăncilă va coordona direct activitatea Institutului Național de Statistică

Redactia | 12.04.2018

Datele publicate în ultimele două zile de către Institutul Național de Statistică nu au fost pe placul PSD-ALDE. Salarii care au scăzut în februarie, rata inflației de 5%, cifre diferite față de programul de guvernare al lui Dragnea. Era cazul unor schimbări la INS.

Pe aceeași temă

 

 

O mișcare de ultimă oră a Executivului Dăncilă va da mai multă liniște actualei coaliții de la putere.

 

În ședința de Guvern de joi, Stiripesurse.ro scrie ca va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se va trece INS direct în subordinea prim-ministrului.

 

În prezent, INS funcționează în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Prin HG, orice decizie a INS va trebui semnată de acum înainte de către premier, ceea ce va ridica mari semne de întrebare asupra acurateței datelor care vor fi comunicate de acum încolo.

 

Din HG-ul actual de funcționare a INS:

 

Art. 1. - (1) Institutul Naţional de Statistică se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Guvernului şi în coordonarea secretarului general al Guvernului, cu personalitate juridică, având rol de organizare şi coordonare a statisticii oficiale din România.

 

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea următorul cuprins:

 

„(1) Institutul Naţional de Statistică se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin Secretariatul General al Guvernului, cu personalitate juridică, având rol de organizare şi coordonare a statisticii oficiale din România.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22