Virgil Popescu: Nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale

L. G. | 24.08.2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, miercuri, că probabil în cursul lunii septembrie se va ajunge la 80% grad de umplere al depozitelor de gaze și va înmagazina în continuare pentru iarnă.

Pe aceeași temă

Ministrul Energiei, Virgile Popescu a declarat că nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment, el adăugând că pot să existe situaţii punctuale în piaţă, care ar trebui să fie sesizate de cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare.

”Înmagazinarea în depozite, pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie am fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România, suntem deja la 70%, estimăm că probabil în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment”, a spus ministrul.

Virgil Popescu a precizat că ”pot să existe situaţii punctuale, în piaţă, care ar trebui să fie sesizate iar cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare”.

Cu privire la investiţiile din domeniul energetic, ministrul Popescu a afirmat că ”a trimis raportul şi se află în evaluarea proiectelor depuse în PNRR”.

”Suntem bucuroşi să avem foarte multe proiecte depuse, practic a fost dublat numărul de proiecte, faţă de valoarea iniţială a anvelopei financiare, de 500 de milioane de euro. Avem proiecte de peste 1 miliard de euro depuse, suntem în evaluare şi suntem convinşi că acest apel de proiecte va avea un succes”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a precizat că la finalul acestei luni, împreună cu Ministerul Agriculturii, Agenţia de Investiii din Agricultură, acel proiect pentru agricultură, acele fonduri destinate industriei alimentare”, a mai declarat Popescu, precizând că se lucrează la caietele de sarcini, în discuţii cu Consiliul Concurenţei, pentru că acestea se vor aproba ca scheme de ajutor, la nivelul Consiliului.

”Vrem să lansăm, cu ajutorul AFIR-ului, aceste fonduri”, a spus Virgil Popescu, amintind şi lansarea proiectului pentru unităţile administrativ teritoriale, de producere a energiei electrice în cogenerare, de 380 de milioane de euro.

”Până acum, avem un singur proiect depus (..) Am prelungit cu încă o lună termenul la solicitarea Asociaţiei Municipiilor, avem doar proiectul depus de municipalitatea Constanţa care probabil va intra în evaluare”, a afirmat Popescu, făcând apel către primării să finalizeze studiile de fezabilitate pentru a putea participa la acest call de proiecte pentru eficienţă energetică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22