Vitrinele de bauturi si de vinuri, echipamente frigorifice esentiale, cu triplu rol

Redactia | 07.09.2020

Indiferent ca detineti sau administrati un restaurant, un bar, o benzinarie sau un supermarket, acesta trebuie sa fie dotat cu echipamente frigorifice.

Pe aceeași temă

Din aceasta categorie, fac parte dulapurile, mesele si lazile frigorifice, abatitoarele, masinile de cuburi de gheata, saladetele, camerele de frig si vitrinele pentru bauturi, vinuri, tapas, sushi etc.

Un furnizor de incredere, asa cum este Fresco Expert, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, vi le va pune la dispozitie pe toate, provenite exclusiv de la branduri recunoscute la nivel international.

In continuare, vom vorbi insa exclusiv despre vitrinele de bauturi si vinuri si vom descoperi triplul rol pe care acestea il indeplinesc pentru business-ul dumneavoastra. Bauturile reprezinta una dintre cele mai importante surse de venit pentru antreprenorii din domeniul HoReCa, din mai multe motive.

In primul rand, mai ales pe perioada verii, clientii vor dori intotdeauna apa si suc rece, iar temperatura scazuta a produsului se va reflecta in pretul acestuia. Mai mult decat atat, adaosul practicat pentru bauturi este de obicei mai mare decat in cazul altor produse. Nu in ultimul rand, in cazul in care oferta dumneavoastra include doar bauturi la temperatura camerei, este foarte posibil ca unii clienti nemultumiti sa renunte la intentia de cumparare.

Prin urmare, este absolut esential sa detineti acest tip de echipamente frigorifice, iar ele sa fie functionale in permanenta. Primul lor rol este, in mod logic, acela de a mentine o temperatura scazuta a produselor, fie ca vorbim despre ape plate sau minerale, sucuri naturale sau carbogazoase ori vinuri. Astfel, ele vor fi mai usor si mai placut de consumat si, in plus, se asigura respectarea indicatiilor de pe eticheta, care sugereaza pastrarea la o anumita temperatura.

Cel de-al doilea rol al vitrinelor pentru bauturi si vinuri este acela de a prezenta produsele intr-o maniera foarte vizibila si eleganta. Fie ca vorbim despre frigiderele dintr-un supermarket sau o benzinarie ori despre vitrinele cu vinuri dintr-un restaurant, acestea le vor permite clientilor sa observe toate optiunile disponibile si sa aleaga in cunostinta de cauza.

Nu in ultimul rand, asa cum spuneam si mai sus, aceste echipamente frigorifice au si misiunea de a prelungi durata de valabilitate si de a pastra calitatea produselor, prin mentinerea la temperatura recomandata.

Iata, in continuare, ce tipuri de astfel de echipamente frigorifice regasiti in oferta Fresco Expert, dar si cateva exemple de produse:

1. Vitrine/frigidere de bauturi. Aceste echipamente frigorifice provin din clasele energetice E si A+, au un volum de pana la 1.200 de litri si poarta sigla unor branduri precum Virtus Group GmbH, Fimar Forcar sau Tefcold.

Vitrina bauturi, 379 de litri, usa vitrata - pret 1.843 de lei;

Vitrina bauturi, 400 de litri, usa de sticla, panou publicitar - pret 6.295 de lei;

2. Vitrine vinuri. Acestea au clasa energetica A+, pastreaza sortimentele de vin la temperaturi intre 1 si 20 de grade Celsius si au volume de pana la 400 de litri. Ele provin de pe platforma Virtus Group GmbH.

Frigider vinuri, 379 de litri, 5 rafturi - pret 2.149 de lei;

Vitrina de vinuri refrigerata, 128 de sticle, 4 usi vitrate - pret 14.002 lei.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22