Vizata de acuze privind implicarea in conflictul separatist din Ucraina, Moscova denunta noi actiuni NATO

T.d. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Federatia Rusa denunta exercitiile militare multinationale din vestul Ucrainei drept “provocatoare” si transmite ca Alianta Nord-Atlantica poate pune in pericol procesul de pace. Mesajul transmis vine in contextul in care Moscova e vizata de acuze privind anexarea peninsulei Crimeea si sustinerea separatistilor din estul Ucrainei.

Aproximativ 2.000 de soldati din 17 tari, inclusiv din SUA si Romania, au inceput luni ample manevre militare in vestul Ucrainei. Exercitiul “Rapid Trident” se va intinde pana la 31 iulie si are ca scop demonstrarea sprijinului international pentru Kiev, in conditiile conflictului separatist din estul tarii.

Exercitiul militar a fost lansat de patru soldati – doi americani si doi ucraineni – care au arborat drapelele celor doua state. In cadrul manevrelor au luat parte si piese de armament greu (tancuri), in timp ce pe cer elicopterele americane au survolat zona.

Asa cum era de asteptat, manevrele au provocat o reactie din partea ruseasca.

“Exercitiile militare organizate in regiunea Liov incepand din 20 iulie sunt un nou exemplu reprezentativ despre atitudinea provocatoare a Aliantei Nord-Atlantice, care ofera sustinere neconditionata actualilor lideri de la Kiev in politicile aplicate in regiunile sud-estice ucrainene, unde continua sa moara oameni”, transmite ministerul rus de Externe, citat de Romania Libera.

MAE rus a catalogat actiunile NATO drept o “eroare” ce ar putea avea consecinte grave.

Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie constienta ca actiunile de acest fel care alimenteaza sentimentele revansarde ar putea afecta progresele in calea solutionarii crizei politice din Ucraina”, mai puncteaza diplomatia rusa.

Reactiile Moscovei vin in conditiile in care Occidentul acuza o implicare ruseasca directa si activa in conflictul separatist din estul Ucrainei. Mai mult, Vestul denunta anexarea peninsulei Crimeea de la teritoriul ucrainean drept un act care incalca toate tratatele internationale.

Relatiile dintre Rusia si Occident sunt la cel mai scazut nivel de la caderea Cortinei de Fier si prabusirea Uniunii Sovietice, acum un sfert de secol.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22