Vizita în România a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, se amână pentru ianuarie

Redactia | 14.10.2018

Premierul Viorica Dăncilă ar fi fost sunată sâmbătă seară de omologul său israelian, Benjamian Netanyahu, care a anunțat că-și amână vizita pe care trebuia s-o întreprindă în România în această toamnă. De fapt era vorba de o ședință de guvern comună româno-israeliană.

Pe aceeași temă

 

 

 

Potrivit unor surse oficiale, premierul israelian a anunțat că își amână vizita în România din rațiuni de politică internă israliană și a propus ca vizita amânată acum să aibă loc în luna noiembrie sau ianuarie 2019.

 

În context, premierul israelian a spus că apreciază Guvernul României pentru ceea ce a făcut pentru Israel și a propus o întâlnire tete-a-tete la Varna în cadrul cvadrilateralei.

 

Aceleași surse oficiale susțin pentru Stiripesurse.ro că premierul israelian a făcut referire și la scandalul intern din România cu privire la posibila mutare a Ambasadei României  de la Tel Aviv la Ierusalim și ”a spus că regretă prin ceea ce a trecut premierul pentru demersurile pe care le-a făcut pentru Israel alături de Liviu Dragnea pe care l-a numit `bunul meu prieten` ”

 

Este pentru a II-a oară când Benjamin Netanyahu își amână vizita la București. Vizita fusese stabilită cu ocazia vizitei în Israel a premierului Viorica Dăncilă în contextul în care la București guvernul a inițiat un memorandum privind oportunitatea mutării ambasadei României la Ierusalim. A urmat plângerea președintelui PNL, Ludovic Orban, la DIICOT împotriva premierului și scandalul care s-a iscat a dus la amânarea vizitei și implicit a ședinței comune de guvern deja stabilite.

 

Între timp Ministerul Afacerilor Externe au înaintat președintelui Klaus Iohannis un raport cu privire la oportunitatea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a refuzat să spună care este concluzia acestui raport, declarând ziariștilor ca nu a făcut decât să prezinte atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22