Vizita premierului Ponta in Iordania: Apreciem modul cum gestionati criza refugiatilor

I. P. | 03.10.2015

România apreciază modul în care Iordania gestionează criza refugiaților, i-a transmis premierul Victor Ponta omolugului său Abdullah Ensour, sâmbătă, în timpul vizitei în această țară.

Pe aceeași temă

"Am un mesaj special, venind dintr-o țară europeană. Că noi știm și apreciem foarte mult felul în care gestionați problema uriașă a refugiaților. Ne plângem în Europa de 80.000 de oameni, cum îi împărțim, cum avem grijă de ei, 6.000 în România, 5.000..., iar dumneavoastră deja găzduiți 1,4 milioane și faceți lucrul acesta deja de 4 ani. (...) Împreună cu Turcia găzduiți cea mai mare parte a refugiaților. Înțelegem cât de dificil vă este și cât de mult trebuie să apreciem acest lucru", a spus Ponta, în cadrul discuțiilor din plenul comun al celor două delegații — română și iordaniană.

Premierul român a apreciat totodată stabilitatea politică din Iordania, dar și investițiile importante pe care această țară le face în domeniile sănătății și educației.

"Apreciem că Iordania rămâne o insulă de stabilitate în această regiune foarte dificilă, cu multe provocări și conflicte în jurul dumneavoastră. Sunteți o insulă de stabilitate, de libertate, o țară care investește foarte mult în educație și sănătate", a afirmat Ponta, adăugând că cele două guverne trebuie să facă mai mult, în ceea ce privește cooperarea economică.

Victor Ponta a avut sâmbătă după-amiază o întâlnire tete-a-tete cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour, iar duminică va fi primit în audiență de Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22