Vlad Gheorghe: OMV, se-nchide țeava cu bani!

Redactia | 22.09.2023

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat, vineri, că a solicitat Comisiei Europene să interzică firmelor care încă fac afaceri cu Rusia să mai acceseze fonduri europene.

Pe aceeași temă

„OMV, se-nchide țeava cu bani! Am solicitat Comisiei Europene să interzică firmelor care încă fac afaceri cu Rusia să mai acceseze fonduri europene și să participe la achiziții publice în statele membre. Nu se poate să dăm în continuare bani munciți de cetățenii europeni companiilor care îl finanțează pe Putin.
Din varii motive, există firme în țările europene – precum OMV în Austria – exceptate de la aplicarea sancțiunilor privind regimul de la Kremlin. Bun, să-și păstreze excepțiile – deși știm foarte bine că există țări mult mai sărace decât Austria în UE și care au reușit să nu mai fie dependente de Moscova, numai Nehammer n-are cum – dar le tăiem accesul la bani europeni. Să-i dea miliarde lui Putin din propriile conturi, nu din conturile Uniunii Europene”, a scris Vlad Gheorghe pe pagina sa de
Facebook.

Vlad Gheorghe a precizat că a transmis Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și comisarei europene pentru servicii financiare, stabilitate financiară și uniunea piețelor de capital, Mairéad McGuinness, solicitarea ca aceste companii să fie automat incluse în Sistemul de detectare timpurie și de excludere (EDES), instituit de Comisie pentru a proteja mai bine interesele financiare ale Uniunii și pentru a asigura o bună gestiune financiară.

„În același timp, companiile nu trebuie să mai primească niciun fel de asistență tehnică din partea UE și să nu poată participa la proceduri de achiziții publice în statele membre. Uniunea pregătește al douăsprezecelea pachet de sancțiuni împotriva regimului de la Kremlin și este datoria noastră să protejăm banii europenilor. Nu putem să impunem sancțiuni, dar după ce că se permit excepții să le mai și dăm fonduri europene celor care îi virează miliarde de euro lui Vladimir Putin”, susține europarlamentarul USR.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVladGheorgheMEP%2Fposts%2Fpfbid0mZuBpqsDuggxDUvoorgM9kXpxYmPx6LXiaMc7zcBnJxGa82i7KdyGsQe41PF55iAl&show_text=true&width=500" width="500" height="565" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22