Vlad Voiculescu a blocat concursurile de angajare la ASSMB: „E mult mai greu să fie demiși după”

Laurentiu Gheorghe | 02.11.2020

Vlad Voiculescu, propus pentru funcția de viceprimar al Capitalei a blocat concursurile pentru ocuparea unor posturi la ASSMB organizate în ultimele zile de administrația Firea.

Pe aceeași temă

„Este ceasul al 12-lea; politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze”, a declarat luni Vlad Voiculescu.

„Am făcut sesizări împotriva unor concursuri organizate rapid după alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative în ASSMB, entitatea care gestionează spitalele din subordinea Primăriei. Mulți dintre oamenii numiți fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de către Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozițiile: e mult mai greu să fie demiși după câștigarea concursurilor. Toate concursurile demarate pe 7 octombrie (la o săptămâna după alegeri) și contestate de mine vineri au fost suspendate”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu, relatează Mediafax.

El apreciază că politizarea din instituțiile de sănătate trebuie să înceteze.

„Suntem în plină pandemie și avem nevoie să fim siguri că oamenii ce administrează lucrurile sunt cei mai competenți posibil, nu angajați pe ultima sută de metri de către administrația coruptă a Gabrielei Firea. Este ceasul al 12-lea că politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze. Nu voi face și nu voi acceptă nici măcar o singură numire politică în domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reforma profundă a ASSMB și a managementului spitalelor și aducerea acestora în secolul 21. Aștept să pot face asta, odată cu preluarea funcției de viceprimar și a atribuțiilor. Sper să nu mai dureze mult”, conchide Voiculescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22