Vlad Voiculescu: A fura din banii destinaţi sănătăţii românilor se învecinează cu crima

E.b. | 08.10.2016

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, prezent la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, le-a transmis politicienilor, indiferent de culoarea politică, să nu se folosească de Sănătate în campania electorală. "Fie că suntem de stânga sau de dreaptă, a fura din banii destinaţi sănătăţii românilor se învecinează cu crima", a spus Voiculescu.

Pe aceeași temă


 
 ”Îi rog pe toţi politicienii, indiferent că sunt de stânga sau de dreaptă, să înţeleagă că lucrurile au mers prea departe în sistemul de sănătate pentru a-l transforma, în această toamnă, în cal de bătaie politică. Nu de bătăi electorale avem nevoie, nu de calomnii, nu de ameninţări”, a spus Voiculescu, la CNC al PNL. 

 

El a atras atenţia că de zece ani ”fiecare partid promite înainte de alegeri” creşterea bugetului pentru Sănătate, conform News.ro.

 

”Se împlineşte un deceniu de când fiecare partid promite înainte de alegeri această creştere dar după găseşte motive să nu o mai pună în aplicare. Mi se spune adesea să las deoparte corupţia mică şi să mă ocup de corupţia mare. Dar pentru mine, şi sper că pentru oricare dintre noi, fie că suntem de stânga sau de dreaptă, a fura din banii destinaţi sănătăţii românilor se învecinează cu crima”,  a mai spus ministrul Sănătăţii. 

 

El a spus că foarte puţini politicieni care au condus România în ultimii zece ani au considerat că Sănătatea e o investiţie, nu un cost

 

”Mă miră cât de puţini politicieni care au condus România în ultimul deceniu au înţeles că  Sănătatea este o investiţie, nu un cost. Programele de prevenţie sunt o investiţie deoarece reduc costul tratamentelor, evită agravarea bolilor şi sunt esenţiale dacă dorim să avem o populaţie mai sănătoasă”, a mai spus Voiculescu. 

 

Ministrul Sănătăţii a mai spus că în luna noiembrie va fi prezentată Strategia Naţională pentru Resursa Umană în străinătate

 

”În urmă cu 4 luni, am început lucrul la prima Strategie Naţională pentru Resursa Umană în Sănătate, strategie care va fi prezentată în luna Noiembrie şi care va conţine măsuri concrete pentru încurajarea medicilor să rămână în România, şi mai ales acolo unde este cea mai mare nevoie de ei. Va rog să sprijiniţi aceste măsuri şi rugămintea mea este adresată tuturor politicienilor din România, fie că sunt de stânga sau de dreaptă. Unele lucruri trebuie să treacă dincolo de orice adversităţi politice şi Sănătatea este aşa ceva”, a mai spus Voiculescu. 

 

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că a răspuns pozitiv invitaţiei PNL de a participa la Consiliul Naţional al acestei formaţiuni, pentru a susţine un discurs despre sistemul sanitar, ”cum l-a gasit şi ce se poate face mai departe pentru însănătoşirea lui” şi a menţionat că nu va candida la aceste alegeri parlamentare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22